Neste søndag skal det samles inn penger til Kirkens bymisjon:

Trenger både bøssebærere og sjåfører til TV-aksjonen

Komiteen håper vesterålingene støtter opp om årets TV-aksjon. Det er fremdeles behov for både bøssebærere og sjåfører.
Sortland

«Mindre alene sammen» er slagordet for årets TV-aksjon, som samler inn penger til Kirkens bymisjon. Bymisjonen har helt siden 1855 hjulpet de svakeste blant oss. De tilbyr en seng for de hjemløse, et samlingssted for de slitne og ensomme, litt mat til de som trenger det. Aktiviteten deres er primært i de store byene, men det bør ikke forhindre vesterålingene fra å hjelpe, mener leder Unni Glad ved Frivillighetssentralen.

– Det er alltid en sortlending eller vesteråling et sted som trenger hjelp, sier hun. Bymisjonen har tilbud fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

I tillegg til å hjelpe blant annet rusmisbrukere, uteliggere og prostituerte har de også tilbud rettet inn mot folk med dårlig råd generelt, og flere integreringstiltak, som norskkurs.

Bøssebærere og sjåfører

21. oktober er aksjonsdagen, og det trengs både bøssebærere og sjåfører på Sortland, ifølge Glad. Det mangler totalt 20 bøssebærere.

– På Blokken mangler vi begge deler. Flere steder mangler vi én av delene. Det må være folk over 18, for mindreårige har ikke lov til å samle inn pengene alene. Men det egner seg fint for barnefamilier, det er for eksempel en mor med tre barn som har meldt seg, sier hun.


Lanserer frivillig betaling på Nyksundveien

Øksnes lanserer et samarbeid, der frivillige bidrag er med på å gi bedre strandard på Nyksundveien.

 

De som ønsker å stille opp, kan melde seg til Glad direkte, melde seg på nettsida blimed.no eller kontakte Frivillighetssentralen. De som deltar får pizza, kaker og kaffe i Kulturfabrikken etter at de har gått sin runde.

I tillegg til selve bøsseaksjonen er det også flere som stiller opp på andre måter - for eksempel har flere av barnehagene og skolene egne innsamlinger. Ansatte i Vesterålskraft har strikka oransje skjerf, som skal sendes til Bodø for å stilles ut.

Bymisjonen har i årevis delt ut slike skjerf til gatas folk når vinteren setter inn.

Jorunn Strømsnes og Arnhild Duås i Vesterålskraft med skjerfene folk i deres bedrift har strikka.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Mulig uten kontanter

Selv om de fleste forbinder TV-aksjonen med raslende bøsser, går det også an å gi penger uten at man har kontanter på seg.

Det går an å vippse inn til aksjonen, og også ringe givernummeret for å få beløpet belastet på telefonregninga.


Samler inn til Redningsselskapet etter ulykka i Øksnes

Æ ønska å starte deinna innsamlingsaksjon mæst førr å hedre han Truls, mæn å førr å prøv så gått mann kainn å jør havet tell en tryggare plass å vær., skriver Rudi Mortensen fra Øksnes på Facebook. På kort tid er det samlet inn over 300.000 kroner til Redningsselskapet.

 

De kontantene som kommer inn, blir telt av DnB på Sortland. Et stort frivillig apparat er i sving for å lose aksjonen i havn.

– I fjor slo vi de andre vesterålskommunene med glans, sier Glad, men hun sier de ikke har fastsatt noe konkret beløpsmål i år.

I tillegg til privatpersoner gir Sortland kommune 35.000 kroner til aksjonen. Det er også mulig for selskaper å gi penger.