Sigrid presenterer sin nye sangbok

Fredag 26. oktober holder Sigrid Randers-Pehrson konsert på dagskift i Kulturkaféen, der hun presenterer sin nye sangbok.

Sigrid Randers Pehrson er ute med ny sangbok, som hun presenterer under dagskift i Kulturfabrikken.   Foto: Kim-Remi Kjesbu

Sortland

I konserten «I mitt stille kammer» presenterer Sigrid Randers-Pehrson sin nye sangbok, og det skjer under dagskift fredag 26. oktober i Kulturfabrikken.

Tradisjonsbærer innen folkemusikken

Sigrid Randers-Pehrson er opprinnelig fra Øksnes, og er Nord-Norges eneste profesjonelle folkesanger. Hun har lært sang med Sondre Bratland og Berit Opheim som læremestre.

Sigrid har hatt konserter for festivaler, institusjoner og skoler. Hun har fartstid med flere folkemusikkband, og har sunget i Danmark, Skottland og på Island. Sigrid har undervist mye og blant annet holdt kvedarkurs over hele Nord-Norge, fra Helgeland til Kirkenes. Hun kjenner nordnorsk tradisjon inngående, og er en viktig kilde og tradisjonsbærer innen folkemusikken i nord.

En varm halvtime

I 2003 skrev Sigrid sangboka «Kvitare enn svanen» med utelukkende nordnorsk folkemusikk. Med sine 80 titler mellom permene er denne boka blitt et sentralt dokument for skoler, kulturskoler, frivillig musikkliv og profesjonelle utøvere.

Nå er bind 2, «I mitt stille kammer» kommet, og i den forbindelse er det at hun synger og forteller på dagskift den siste fredagen i oktober. Det vil bli en varm halvtime med viser, anekdoter og kulturhistorie, og mulighet for å kjøpe begge bøkene, ifølge ei pressemelding fra Kulturfabrikken.