Knut Erik Sundquist og Atle Sponberg på dagskift:

Humor og klassisk på høyt nivå i Kulturkaféen

Knut Erik Sundquist og Atle Sponberg kommer på dagskift til Kulturfabrikken fredag 2. november.
Sortland

November innledes med et Dagskift der vi får stifte bekjentskap med duoen Gutta Boys, aka Atle Sponberg og Knut Erik Sundquist, skriver Kulturfabrikken Sortland i ei pressemelding.

Stand-up og konsert

Gutta Boys er en blanding mellom stand-up og konsert.

– Sundquist og Sponberg er utøvere fra øverste hylle innafor det klassiske miljøet i Norge og internasjonalt. De er allikevel herlig selvironisk, og tar alvoret og selvhøytideligheten ut av sjangeren.

– Gutta Boys leverer et forrykende show hvor de går gjennom moderne musikkhistorie på tre kvarter, med mye spøk og glimt i øyet! Konserten arrangeres i samarbeid med Kultur i Troms, og det er gratis inngang, opplyser Kulturfabrikken Sortland.

En av de ledende kontrabassistene

Knut Erik Sundquist (f. 1961) er ansatt som Landsdelsmusiker i Troms fylkeskommune – Kultur i Troms, og er en av de ledende kontrabassister i verden i dag. Han studerte i Wien før han ble ansatt ved Bergens filharmoniske orkester. I 1993 flyttet han tilbake til Nord-Norge og Harstad hvor han i dag bor.

Han har vært festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge, og reiser verden rundt på klassiske festivaler som gjest i flere kammerorkestre. Han er tidligere mottaker av Nordlysprisen, og underviser ved universitetet i Tromsø.

Spiller på fiolin fra 1752

Atle Sponberg (f. 1964) var i en årrekke konsertmester i Kringkastingsorkesteret, KORK, før han overtok fiolinprofessorstillingen på UiT. Atle er et funn for enhver gruppe med sitt vennlige vesen og fantastiske humor.

Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og har reist på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia.

Han har en rekke utgivelser bak seg, som den kritikerroste «Quietude» med Gjøvik Sinfonietta, Tango for 3, flere album med Engegårdkvartetten og innspillinger med ny musikk av blant andre Antonio Bibalo og Randall Meyers. En av Sponbergs store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinlegenden Soares Paz. 

Han spiller på en fiolin laget av Giovanni Battista Guadagnini i Milano i 1752, og som er utlånt av Sparebankstiftelsen.