Langøya rideklubb:

– Vi trenger å få næringslivet med oss, og har planer om ridehall neste år

Langøya rideklubb har vokst i rekordfart, og ønsker nå å bygge både egen ridebane og få satt opp ridehall i Kleiva.

Frida Eline Hansen er blant jentene som er med i Langøya rideklubb. Båndet med nordlandshesten Strands Tiara er ren kjærlighet.   Foto: Tone M. Sørensen

Sortland

– Det er kjempeartig at vi har fått til så mye i løpet av året. Vi har inngått en samarbeidsavtale med Sortland videregående skole avdeling Kleiva, slik at klubben får ha tilhold her i stallen, og også disponere deres tre hester, sier Kristine Guldhaug i Langøya rideklubb.

Skal henvende seg til næringslivet

Totalt er det 11 hester i stallen i Kleiva.

– Vi har store planer, og nå som vi har fått samarbeidet med Sortland videregående skole avdeling Kleiva på plass har vi tenkt å starte arbeidet med å få på plass egen grusbane, i tillegg til den som er her i dag. Vi er også i gang med planene om å få opp egen ridehall neste år, sier Silje Solberg.

Hun tilføyer at en ridehall vil bidra til å få opp aktiviteten ytterligere, og gi rytterne mulighet til gode treningsforhold året rundt.

– Det er mye arbeid som gjenstår, vi er fortsatt bare i startgropa og kommer til å trenge hjelp fra næringslivet for å være med og dra lasset, sier Solberg.

– Er nesten som terapi

Søndag var det rideklubbdag i regi av Langøya rideklubb, noe som betyr liv og røre i stallen. Og trivsel.

Blant jentene i stallen i Kleiva er Frida Eline Hansen. Hun har hesten Strandas Tiara på fôr to dager i uka, og forteller at det er umulig å ikke bli glad i den bøllete og blide nordlandshesten.

– Jeg har ridd fast i tre år nå, men holdt på litt før det også, sier Frida, som går i 6. klasse. Hun har sprang som sin favorittgren, noe som også er hestens favoritt.


Med aktiviteter fire dager i uka og en sterk medlemsvekst, har Langøya rideklubb store planer for framtida.   Foto: Tone M. Sørensen

 

– Egentlig er det litt som terapi, for hvis du har en dårlig dag kan du fortelle alt til hesten. Den forteller ikke noe videre. Jeg liker også den samhørigheten, man blir veldig glad i hesten, sier Frida.

Søndag deltok hun i oppvisning, der hun sammen med andre erfarne ryttere turnet på ryggen til fjordingen Kongen. Voltige-oppvisningen er en del av rekrutteringsarbeidet.

Eksamensdag for å ta rideknapp

Fem helger tidligere i år har det vært arrangert rideklubbdag, og søndag var eksamen for de ferske rytterne, i det de tok rideknappen.

– Dette er et rekrutteringsopplegg for Langøya rideklubb, der vi har kafè og oppvisning. De som skal ta rideknappen har først et opplegg først i stallen, deretter på ridebanen, sier Kristine Guldhaug.

Hun forteller at de ferske rytterne blir testet på forskjellige ting, der mye er knyttet til generell sikkerhet i stallen.

Unge ryttere i ferd med å ta rideknappen, som også innebærer det å klargjøre hesten for ridning.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Strømmer til klubben

Rekrutteringsopplegget til rideklubben har fungert.

– Nå er vi mellom 70 og 80 medlemmer, til jul i fjor var vi 14 medlemmer i Langøya rideklubb. Det er utrolig bra. Vi har faktisk hatt så bra vekst at Lotteritilsynet ikke helt trodde på tallene, så jeg måtte gå inn og presisere de tiltakene vi har gjort for å få til medlemsveksten. Rekrutteringsopplegget har fungert helt i henhold til plan, sier Guldhaug.

Aktiviteten har økt mye, nå er det to dager i uka det er to timer med ridning.

Kristine Guldhaug, til venstre er strålende fornøyd med rekrutteringstiltakene klubben har utført, som har gitt mange nye medlemmer.   Foto: Tone M. Sørensen

 

– Vi har også helgekurs, og vi er fornøyde med å ha aktiviteter fast fire dager i uka. For hestepasserne er det å være i stallen to dager i uka og ta seg av hesten, en fin anleding til å få testet ut det å ha hest. Uten at man er nødt til å gjøre arbeidet syv dager i uka, sier hun.