– Er litt i elgsjokk. Det var en nesten uvirkelig opplevelse

Da en hel parade med elger sprang langs fjæra, fra Sortland og videre sørover var Marianne Lovise Strand på rett sted til rett tid, og fanget opplevelsen med mobilkameraet.

Disse elgene ble observert av flere personer i løpet av morgentimene onsdag. Og de er et flott skue, elgene i soloppgang. Kreditering: Marianne Lovise Strand

Sortland

– Jeg er i elgsjokk, der var virkelig en gåsehudopplevelse, ler Marianne Lovise Strand. I dag har været vært en fotografs drømmevær, og onsdag morgen ble en helt spesiell opplevelse.

Strand var undervis til Nyksund da hun like ved Biltrend sør for Sortland møtte en kø med biler, og trodde først det var skjedd ei trafikkulykke, før hun skjønte at bilistene hadde stranset for å slippe elger over veien.

– Det var seks elger, jeg måtte kjøre bilen ut og parkere og klarte å fange fire av de på filmen. Det var en nydelig morgen så jeg satt og kikket på været, også dukket plutselig dyrene opp. Jeg har sett elg mange ganger før, men aldri elg i soloppgang, sier Strand.

Mange visninger

Det er mye elg i Vesterålen. Den langbeinte skogens konge, som best kan beskrives som en sosial enstøing, viser seg imidertid ikke så ofte i flokk.

– Jeg fikk lagt ut filmen av elgene på Facebook live, og har fått mange visninger i løpet av dagen. Det ble ikke en spesielt bra fillm, men jeg fikk fanget det viktigste. Og det er artig å kunne dele opplevelsen, sier Strand.


Disse elgene ble observert av flere personer i løpet av morgentimene onsdag. Og de er et flott skue, elgene i soloppgang. Kreditering: Marianne Lovise Strand


Ettersom hun var underveis og travel, la hun ned mobiltelefonen etter å ha sendt filmen.

– Med en gang jeg slo av filminga kom det ei gedigen havørn. Og jeg tenkte, nei dæken, der var jeg for rask. Det stod ei ungjente i busskuret, ei som jeg ikke kjenner, men vi så på hverandre og i det blikkene møttes tror jeg at vi tenkte akkurat det samme: Er det mulig!?

Parade med elger

– Det var helt uvirkelig egentlig, å se disse elgene der se sprang sørover, sier Strand som tilfeldigvis befant seg på rett sted til rett tid, for en stor naturopplevelse.

Senere på dagen, da hun holdt foredrag i Nyksund, om kunsten å formidle den gode historia, ble det naturlig å ta med elgene der.

– Jeg har aldri opplevd noe liknende før,  det var rett og slett veldig artig. Det var nesten som om det var regissert, en parade med elger, sier Marianne Lovise Strand.