Inviterer til kammermusikk utenfor boksen

Ny Musikk Nordland arrangerer førstkommende mandag konsert i Kulturfabrikken. Sortland står på turneplanen sammen med betraktelig større byer som Oslo og Bergen.
Sortland

Konserten er en del av Ny Musikk nasjonale turne, som markerer organisasjonens 80-årsjubileum, heter det i en pressemelding.

To av Skandinavias mest profilerte samtidsmusikere. Duoen Hellqvist/Amaral består av Karin Hellqvist på fiolin og Heloisa Ameral på piano. De utfordrer denne klassiske besetningen ved å utforske instrumentenes klanglige muligheter, både akustisk og ved bruk av elektronikk. De bruker også visuelle virkemidler som videoprojeksjon.

Musikken springer ut fra prosjektet «Impossible Situations» hvor komponister, utøvere og visuelle kunstnere har samarbeidet i en kreativ prosess. Verkene som presenteres på Sortland er skrevet av Eivind Buene, Natasha Barrett og Øivind Torvund, alle tre velkjente størrelser innen norsk samtidsmusikk.

Konserten innledes av en førprat med musikerne, ledet av Lisa Isabel Holstad og Jan Olav Krokmoen. Her kan publikum bli bedre kjent med musikerne og idéene bak prosjektet «Impossible Situations».