Slo sin egen tid:

Håvard kom på åttendeplass i finalen

Håvard Heggland fra Sortland svømme- og livredningsklubb kom til finalen i 200 meter butterfly i junior-NM for svømmere. Han endte på sisteplass i finalen, men satte nok en gang ny personlig rekord.

Håvard Heggland svømmer for Sortland.  Foto: Arkivfoto

Sortland

Lørdag kvalifiserte Håvard Heggland fra Sortland svømme- og livredningsklubb seg til finalen i 200 meter butterfly herrer i junior-NM for svømmere i Asker. Fire sortlandssvømmere deltar i mesterskapet, og de har stort sett prestert godt og slått sine egne rekorder.

Det gjelder også Heggland, som i løpet av mesterskapet har satt ikke mindre enn fire personlige rekorder. En av dem var i forsøksøvelsen til 200 meter butterfly, da han kvalifiserte seg til finalen. Da svømte han inn til tida 2.09,89 - og slo sin egen personlige rekord med nesten sju sekunder.

I finalen svømte han inn til en åttendeplass, men nok en gang slo han sin personlige rekord - fra tidligere på dagen. Han svømte nemlig inn til tida 2.09,20. Dermed har han tatt fire personlige rekorder, to av dem i samme øvelse (og den ene dermed slått av den andre).