Sortlandssvømmere i toppform:

Knuser personlige rekorder i norgesmesterskapet

Svømmerne fra Sortland plukker rekorder i norgesmesterskapet for ungdom, junior og parasvømmere i Asker. Flere av dem har slått personlige rekorder med flere sekunder.

Fra venstre: Harald Georg Dahlslett-Hansen (16), Aurora Stavøy (16), Håvard Heggland (17) og Ivar Angell (17) har alle svømt godt i norgesmesterskapet.  Foto: Kine Stavøy

Sortland

Siden torsdag har norgesmesterskapet for ungdom (opp til 16 år), juniorer (16-19 år) og parasvømmere vært avholdt i Asker.

Blant de kvalifiserte er hele fire svømmere for Sortland Svømming- og Livredningsklubb (Sortland SLK). De fire er  Harald Georg Dahlslett-Hansen (16), Aurora Stavøy (16), Håvard Heggland (17) og Ivar Angell (17).

De to førstnevnte svømmer i ungdomsklassen, de to siste i juniorklassen. Og alle har levert gode resultater.

Personlige rekorder

Faktisk er det bare én som ikke har satt ny personlig rekord, nemlig Dahlslett-Hansen. Han svømte 50 meter rygg fredag.

– Det gikk ikke så bra. Jeg er ikke fornøyd med tida, men med tanke på hvor lite jeg har trent, er det greit. Jeg fikk niendeplass i UM-klassen (ungdomsklassen, journ.anm.). Tida var 28,45 som er fire tideler over min personlige rekord, sier han. Dahlslett-Hansen syns likevel det er veldig bra å få bli med, og bli inspirert av andre svømmere.

En av deltakerne har satt hele tre personlige rekorder - hittil. Det er Håvard Heggland.

Han satte ny personlig rekord på 50 rygg (tid: 28,15, persa med tre hundredeler), 200 meter brys (tid: 2.21,87 - persa med nesten sju sekunder) og 200 meter butterfly (tid: 2.09,89 - persa med nesten sju sekunder der også). I sistnenvte øvelse kom han på åttendeplass og har dermed kvalifisert seg til finalen som er i ettermiddag.

– Jeg håper å kanskje svømme litt fortere. Men jeg er fornøyd med tida jeg svømte i forsøket. Det er veldig høyt nivå på konkurrentene, sier Heggland.

To personlige rekorder

Aurora Stavøy har også satt to personlige konkurranser under konkurransen.

– Jeg har svømt 50 fri i dag. Det gikk bra, jeg satte ny personlig rekord med to tideler, på tida 27,78, sier Stavøy. Det er også to tideler unna kravet for å kvalifiseres til junior-NM. Stavøy satte også ny personlig rekord på torsdag, på 100 meter butterfly. Da svømte hun inn til tida 1.07,18.

Stavøy skal også svømme søndag, da skal hun svømme 200 meter butterfly og 100 meter fri. Hun håper på å sette ny personlig rekord også på 200 meter butterfly, forteller hun. Sortlandssvømmere virker å være i utrolig god form. Stavøy peker på en treningssamling:

– Vi har vært på samling i Tyrkia i to uker for ikke så veldig lenge sida, da trente vi der, sier hun.

Stavøy, Hegglund og Dahlsett-Hansen bor alle sammen i Bærum for å gå på Norges Toppidrettsgymnas. De svømmer likevel for Sortland svømmeklubb, og har Olav Nilsen som trener. Alle fire har tenkt til å satse på svømming, ifølge Stavøy.

– Vi har jo en veldig god trener på Sortland, Olav Nilsen, han har mange treninger med Ivar også, sier Stavøy.

– God stemning

Ivar Angell er den eneste av de fire som bor på Sortland. Også han har slått sine egne tider under norgesmesterskapet.

– Jeg har svømt 200 meter butterfly, på tida 2.10,67. Det var ny personlig rekord med nesten fem sekunder, jeg er veldig fornøyd med det. Plasseringa var trettende plass i både juniorklassen og UM-klassen, sier han.

Sortlandssvømmerne er fornøyde med mesterskapet.

– Det er veldig god stemning. Vi er fornøyde med å perse, selvfølgelig. Vi merker at det er høyt nivå, det er jo de beste svømmerne fra hele landet vi konkurrer mot. Det er tøft å skulle komme til finaler og sånt. Men vi ser at det ikke er umulig, vi er i nærheten. Men vi har litt igjen å gå på for å bli blant de aller beste, sier han.