Spennende smaker på Sortland:

Populær internasjonal kafé på Kulturfabrikken

På internasjonal kafé på Sortland lørdag kunne du få heilnorsk fiskesuppe - men også retter fra Syria, Afghanistan og Palestina, blant annet. – Målet er at nordmenn og flyktninger møtes og blir kjent, sier Hasiba Alsayed ved Sortland Frivillighetssentral.
Sortland

Fire ganger i året arrangeres Internasjonal kafé på Sortland. Det er et samarbeid mellom Frivillighetssentralen og NAV Flyktning, samt voksenopplæringa.

– Målet er at nordmenn og flyktninger møtes og blir kjent. Kafeen arrangeres fire ganger i året, det blir en til i desember, forteller Hasiba Alsayed, som jobber for frivillighetssentralen.

Afsaneh, Arne, Monirek og Reza var blant deltakerne på kafeen.   Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Alsayed forteller at den forrige kafeen var på Lamarktunet, slik at de eldre der fikk delta i konseptet. Denne gangen var kafeen på Kulturfabrikken, og den var populær.

– Det har vært ca. 50 personer som har kommet. Vi serverer fiskesuppe fra Norge i tillegg til mat fra Afghanistan, Syria og Palestina. Maten er laget av personer som går i voksenopplæringa på Sortland, forteller Alsayed.

Hasiba Alsayed er en av arrangørene av kafeen.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Hun sier de får gode tilbakemeldinger på kafeen.

– Folk er fornøyde. De får smake mye mat. Også matlagerne er fornøyde, spesielt med at de får snakka norsk. Litt av det vi ønsker er at de skal få øvd på norsken, sier Alsayed.

Kari Berntzen, Sigrid Selnes, Anne Mari Gustavsen og Anne-Marie Simonsen var blant dem som hadde tatt turen til Kulturfabrikken lørdag.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Ved et av bordene sitter Kari Berntzen, Sigrid Selnes, Anne Mari Gustavsen og Anne-Marie Simonsen. De er godt fornøyde med å ha tatt turen.

– Det er nydelig mat, sier Berntzen, til nikk fra de andre. De fire kvinnene er også enige om at de syns 50 kroner er en rimelig pris for å kunne ta så mye mat man måtte ønske.