Nye personlige rekorder for sortlandssvømmere søndag

Både Aurora Stavøy og Håvard Heggland satte nye personlige rekorder søndag, på den siste dagen av norgesmesterskapet for ungdom, juniorer og parasvømmere.

Fra venstre: Harald Georg Dahlslett-Hansen (16), Aurora Stavøy (16), Håvard Heggland (17) og Ivar Angell (17) har alle svømt godt i norgesmesterskapet.  Foto: Kine Stavøy

Sortland

Aurora Stavøy (16) satte ny personlig rekord i 200 meter butterfly søndag, med to sekunder. Hun tror likevel at hun kunne svømt enda raskere om hun ikke hadde sprukket.

– De første hundre gikk veldig bra, jeg åpna på 1.10, som er ganske fort. Jeg følte det gikk veldig lett. Men jeg hadde åpna vedig hardt, så jeg strakk de siste 37 metrene. På slutten var det såvidt at jeg kom i mål, jeg kunne endt på 2.30 før jeg strakk armen, sier hun. Stavøy endte til slutt på 23. plass av 29 mulige i ungdomsklassen.


Slo sin egen tid:

Håvard kom på åttendeplass i finalen

Håvard Heggland fra Sortland svømme- og livredningsklubb kom til finalen i 200 meter butterfly i junior-NM for svømmere. Han endte på sisteplass i finalen, men satte nok en gang ny personlig rekord.

 

Rett etterpå svømte hun 100 meter fri, men var da veldig sliten etter butterflyøvelsen. Der havna hun på en 17.plass, med tida 1.01,70.

Også Håvard Heggland svømte søndag - han satte personlig rekord i både 400 medley og 100 rygg. Han skal ha slått sin tidligere rekord med mange sekunder i begge øvelser. Han svømte inn til sjuendeplass og tiden 4.36,22 på medleyen og inn til en nittendeplass og tida 1.01,98 på 100 meter rygg.

Sortlandssvømmerne har gjort et svært godt mesterskap.

– Vi er veldig fornøyde, sier Aurora Stavøy.


Sortlandssvømmere i toppform:

Knuser personlige rekorder i norgesmesterskapet

Svømmerne fra Sortland plukker rekorder i norgesmesterskapet for ungdom, junior og parasvømmere i Asker. Flere av dem har slått personlige rekorder med flere sekunder.

 

Om to uker skal de i ilden (eller, strengt tatt i vannet) igjen, under Bærum open.

– Mitt mål der er å ta NM-kravet for juniorer. Jeg har flere øvelser der jeg er hundredeler unna, sier Stavøy.


Ny pers for Aurora

Torsdag startet årets utgave av NM Junior-UM i svømming.