Klarinettisten Hovard Wøhn i til Kulturfabrikken:

– Et program som «alle» klarinettister har på repertoaret

Førstkommende torsdag arrangeres sesongens andre konsert med Sortland kammermusikkserie i Kulturfabrikken. De oppmøtte vil her få høre klassisk musikk for klarinett med klarinettisten Hovard Wøhni.

Klarinettisten Hovard Wøhni.  Foto: Innsendt

Sortland

– Klarinettisten Hovard Wøhni har satt sammen et program som «alle» klarinettister har på repertoaret, både relativt kjente stykker og temmelig ukjente verk, skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.


Operagalla 2019 med Arktisk Filharmoni i Kulturfabrikken:

Feirer det nye året med store stemmer

10. januar 2019 er det duket for operagalla i Kulturfabrikken. Arktisk Filharmoni, tidligere Nordnorsk opera- og symfoniorkester (NOSO), tar for andre gang turen til Sortland for å underholde publikum med storslått opera.

 

Bredt tidsspenn

Komposisjonene som skal fremføres har et tidsspenn fra 1807 til 2007 og beskrives alle som vakre melodiske stykker. Komponistene er Johann Nepomuk Hummel, Camille Saint Säens, Peter Schickele og Michele Mangani.


Variert barokk i Sortland kirke

Fredag kveld inviterte Sortland kammermusikk til nok en konsert, denne gangen var temaet barokken.

 

Wøhni selv jobber til daglig i Kulturfabrikken og ved musikklinja på Sortland videregående skole.

– Han er en allsidig utøver med lang erfaring fra kammermusikk og orkesterprosjekter, skrives det i pressemeldingen.

Mange jern i ilden

Han har de siste tre årene vært solist med NOSO Kammerorkester og Murmansk Filharmoniske orkester, og er utøver i en rekke musikkforeninger og storband, deriblant Vesterålen Storband, LVO og Scene Finnmark i Alta.

– I Møysalen denne gang har han med seg Jan Olav Krokmoen og Sindre Myrbostad på piano, Maria Eikefet på fiolin, Rune Hilde på bratsj og Lisa Isabel Holstad på cello, opplyses det i pressemeldingen.