Stig Ander Johansen funnet drept hjemme hos kameraten:

Politiet: – Vi kommer til å avhøre en rekke vitner

Politiet opplyser i dag at siktede forklarer seg for politiet og at siktede og avdøde kjente hverandre.

Politiinspektør Per Erik Hagen. Foto: Gaute Bergsli 

Sortland

Politiet jobbert fredag videre med etterforskningen etter at en mann ble funnet død på en adresse i Sortland torsdag, og en mann ble siktet for forsettlig drap. Den avdøde var meldt savnet to dager tidligere, den 20. november og det var i forbindelser med denne leteaksjonen at avdøde ble funnet på en adresse på Sortland, opplyser politiet i ei pressemelding fredag formiddag.

– Etterforskningen er ennå i en tidlig fase og politiets hovedfokus er på dette tidspunktet å samle inn informasjon i saken. Det vil i dag bli gjennomført avhør av en rekke vitner, innsamling av spor og når kriminalteknikere fra Kripos er på plass vil også åstedet bli undersøkt nærmere, opplyses det fra politiinspektør Per Erik Hagen.

Torsdag kveld ble avdøde Stig Anders Johansen (35), funnet hjemme i boligen til den siktede mannen (38). De to betegnes som kamerater. Begge to har tidligere slitt med rusproblemer, men skal de siste par årene ha kommet seg ut av dette.

Fredag ankom fem etterforskere fra Kripos Sortland for å bistå lokalt politi.

Avhørt i går

Siktede ble avhørt i går og vil i løpet av formiddagen bli framstilt for varetektsfengsling. Politiet vil be om at fengslingsmøte går for lukkede dører.

– Siktede er villig til å forklare seg og forklarer seg greit. Politiet kan av etterforskningshensyn ikke gå inn på hva siktede har forklart i avhør, forteller Hagen

Kjente hverandre

Siktede og avdøde kjente til hverandre, men av hensyn til den pågående etterforskningen kan ikke politiet gå nærmere inn på hvilken relasjon det er snakk om. Politiet er kjent med både siktede og avdøde fra før – uten at de to tidligere har vært involvert i alvorlig kriminalitet.

Ifølge VG har begge to tidligere vært en del av rusmiljøet på Sortland, men begge skal ha kommet seg på rett kjøl de siste årene.

– Han var en rolig og snill mann, sier en venn av offeret til VG.

Advokat Elise Riibe-Stokland er oppnevnt som 30-åringens forsvarer. Hun opplyser til VG at hun ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.