Julestemning på Sortland:

Flere hundre på julegrantenning på torget

Fakkeltog, åpning av pepperkakelandsby og julegrantenning på torget, der flere hundre store og små deltok. Lørdag var det julestemning i blåbyen.

Anna og Emma gleder seg skikkelig til jul, og synes det var artig å delta i fakkeltog og julegrantenning.   Foto: Tone M. Sørensen

Sortland

Lørdag var det for tredje år på rad åpning av pepperkakelandsby i Kulturfabrikken. Sortland kunstforening står bak det som nå har blitt en tradisjon, og i Ariblå var det mange fine konstruksjoner å se.  

Plass til flere i landsbyen

– Oi, den var kjempetøff, sier Carlotte Røsnes, sammen med Hedda, Sigrid og Kaja som beundret en pepperkakelavvo laget av Storm Bowitz i 10. klasse ved Sigerfjord skole.

– Det var kjempefint å se alle pepperkakehusene, vi har ikke vært på åpninga av pepperkakelandsbyen tidligere og ble litt inspirert, så kanskje vi må sende inn et bidrag. Man får litt julestemning med en gang, med den gode lukta av pepperkaker, sier Røsnes.

Britt Aina Sundbø og Renethe Vant i Sortland kunstforening sier det er flotte bidrag som er kommet inn i år, og særlig elever ved Holmstad skole og Sigerfjord skole har vært aktive og sendt inn fire bidrag hver.

Der er både kirkebygg, en barnehage, en skole og idrettsanlegg som er bygget og kunstferdig pyntet, men det er plass til flere i landbyen.

– Vi har flere tomter ledige i landsbyen. Og får vi inn veldig mange, så utvider vi med et nytt byggefelt. Utstillinga er åpen samtidig med biblioteket og når det er konserter på bygget, og alle er velkommen innom for å se, sier Sundbø.


Fakkeltog og stor stemning

Lørdag ettermiddag var det fakkeltog fra Kulturfabrikken til torget, og flere hundre møtte opp på torget på Sortland til julegrantenninga.

Sortland juniorkorps bidro med musikalske innslag, og de flinke drillerne fikk applaus for sine danser som ble fremført.

– Årets julegran kommer fra Eidbukta, den har vi fått fra Per Edvardsen, og den har hatt det godt der den har vokst, før den nå ble gitt i gave. Per plantet grana selv da han var ti år gammel, i 1973, sier Tone Toften som var konferansier på torget.

Med glade julesanger, gang rundt juletreet, et lite snødryss og besøk av nissen selv med gaver til alle de minste, var det stor stemning.