Politiet sikrer spor etter drapet på Sortland

Politiet har sikret spor på åstedet og gjennomført rundspørring i området på Sortland der en 35 år gammel mann ble funnet død torsdag.

Etterforskningen pågår med full styrke i helga, og lørdag gjennomførte politiet ei rundspørring. Politiinspektør Per Erik Hagen.  Foto: Foto: Gaute Bergsli

Sortland

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, men den har pågått for fullt gjennom dagen, sier politiinspektør Per Erik Hagen i Nordland politidistrikt til NTB.

Gjennomførte rundspørring

Politiet gjennomførte lørdag rundspørring i nærområdet der 35 år gamle Stig Anders Johansen fra Stokmarknes ble funnet død torsdag ettermiddag.


VG: Stille fra drepte Stig Anders Johansen siden 9. november

VG kunngjør i dag opplysninger om at ingen hadde hørt fra drepte Stig Anders Johansen siden 9. november.

 

En mann i slutten av 30-årene er siktet for forsettlig drap og varetektsfengslet i fire uker. Ifølge politiet kjente mennene til hverandre, mens politiet kjenner til begge fra før.

– Hensikten med rundspørringen har vært å undersøke om det er noen som har informasjon eller har gjort observasjoner som kan være av betydning for etterforskningen, sier Hagen.


Siktede varetektsfengslet i fire uker

Fengslingsmøtet med den drapssiktede mannen i 30-åra, ble i dag lukket. Etterpå ble det klart at siktede blir varetektsfengslet i fire uker.

 

Kartlegger

Politiet har også arbeidet med å kartlegge både avdødes og siktedes bevegelser, både gjennom kriminaltekniske undersøkelser og digitale spor og vitneavhør.

– Vi trenger å samle mer informasjon før vi kan gjennomføre nye avhør av den siktede, forteller Hagen.


– Han er trist og tar det veldig tungt

Den siktedes forsvarer Elise Riibe-Stokland, bekrefter at hennes klient var en venn av avdøde og at han ikke vil anke kjennelsen.

 

Den drepte 35-åringen var meldt savnet to dager tidligere. Det var i forbindelse med leteaksjonen etter ham at han ble funnet.