Kompis av drepte Stig Anders Johansen:

– Jeg chattet med Stig Anders 9. november, så ble det helt stille

En kamerat til drepte Stig Anders Johansen forteller VOL om sjokket da han fant ut at kameraten var død. Han klarer ikke å fatte at den drapssikta 38-åringen skal ha drept kompisen sin.

Politiet på åstedet. Bak ser vi en presenning på det som antas å være funnstedet.   Foto: Marius Birkeland

Sortland

Vi har av hensyn til mannen valgt å anonymisere vedkommende som uttaler seg i denne saken.

Mannen hadde kjent drepte Stig Anders Johansen siden de var barn. De hadde i flere år kun sporadisk kontakt, men tok opp kontakten igjen i sommer.

– Vi hadde ikke så mye kontakt de siste åra. Stig Anders har jo havnet utpå og hatt sine problemer. Nå hadde han vært nærmest rusfri i to år og begynt å få skikk på livet sitt igjen. Han hadde fått jobb, skulle begynne å ta førerkortet og skulle på mange måter begynne litt på nytt. Det gjør det som har skjedd enda verre, sier mannen.


Mann funnet død på adresse på Sortland - én siktet for drap

En mann er siktet for drap etter at en annen mann ble funnet død på en adresse på Sortland torsdag kveld.


Han forteller at han sist hadde kontakt med Stig Anders Johansen 9. november.

– Jeg chattet litt med ham 9. november. Så ble han avlogget midt i en samtale. Etter det hørte jeg ikke noe fra han. Han var vanligvis veldig aktiv på Facebook, men han hadde ikke noe aktivitet etter 9. november. Så fortalte samboeren min meg at han var savna, og et par dager etter fant de han død.

Mannen forteller at han fikk vite at Johansen var savnet rundt 20. november - to dager før han ble funnet.


VG: Stille fra drepte Stig Anders Johansen siden 9. november

VG kunngjør i dag opplysninger om at ingen hadde hørt fra drepte Stig Anders Johansen siden 9. november.


– Fikk klump i magen

– Hvordan reagerte du da du fikk beskjeden om at han var død?

– Det var et stort sjokk. Jeg fikk klump i magen og hjertebank. Da jeg fant ut at han var drept, ble jeg enda mer sjokkert. Jeg tenker jo på at han kanskje har vært død og ligget der (På åstedet red.anm) siden 9. november. Det er helt ufattelig.

Han beskriver Johansen slik:

– Han var en utrolig snill og rolig person. Det var aldri noe nei fra han om man trenge hjelp. Han var smart, på mange måter og ville ingen noe vondt. Han har hatt noen tøffe år, men hadde begynt å få skikk på livet sitt igjen. Det er jo det som gjør dette så trist.

– Vet hvem han er

Mannen sier han ikke kjenner den drapssikta mannen på 38 år, som altså er mistenkt for å ha drept Johansen.

– Men jeg vet hvem han er. De to var gode kompiser og var mye sammen.

– Hva tenker du om at han nå er sikta for å ha drept Stig Anders?

– Jeg kan ikke tro det. Jeg kjenner jo ikke mannen, men jeg kan ikke tro at han kan ha drept en av sine beste kamerater. Det er helt ufattelig og vanskelig å ta inn over seg, sier han.

Mannen har fortalt alt han vet til politiet. Denne informasjonen har vært en del av det politiet har hentet inn for å skaffe seg et bilde av Johansens bevegelser frem til han ble savna. Mannen var også i kontakt med politiet i forkant av funnet av Johansen torsdag i forrige uke, da i et forsøk på bistå med å finne han.

Mandag skal Johansen obduseres. Da håper politiet at de kan finne ut mer om dødsårsaken.


Politiet sikrer spor etter drapet på Sortland

Politiet har sikret spor på åstedet og gjennomført rundspørring i området på Sortland der en 35 år gammel mann ble funnet død torsdag.VG: Stille fra drepte Stig Anders Johansen siden 9. november

VG kunngjør i dag opplysninger om at ingen hadde hørt fra drepte Stig Anders Johansen siden 9. november.– Han er trist og tar det veldig tungt

Den siktedes forsvarer Elise Riibe-Stokland, bekrefter at hennes klient var en venn av avdøde og at han ikke vil anke kjennelsen.Navnet på den avdøde frigitt

Det var Stig Anders Johansen, 35 år fra Stokmarknes som torsdag ettermiddag ble funnet død på Sortland. Navnet frigis etter avtale med de pårørende. Det opplyser politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.Stig Ander Johansen funnet drept hjemme hos kameraten:

Politiet: – Vi kommer til å avhøre en rekke vitner

Politiet opplyser i dag at siktede forklarer seg for politiet og at siktede og avdøde kjente hverandre.Drapssiktet i Sortland varetektsfengslet i fire uker

Mannen i slutten av 30-årene som er siktet for forsettlig drap på Sortland, er i Vesterålen tingrett varetektsfengslet i fire uker.Nabo: – Man føler seg litt mer utrygg enn vanlig

VOL har snakket med en av naboene som bor like ved personen som ble død på Sortland torsdag kveld.Mann siktet for drap på Sortland

En mann er siktet for drap etter at en annen mann er funnet død på Sortland i Vesterålen.