Regner med at Stig Anders døde nesten to uker før han ble funnet

Etterforskningen av drapssaken på Sortland pågår fremdeles for fullt og søkelyset er fortsatt knyttet til informasjonsinnsamling, skriver politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

Per Erik Hagen, leder politiets arbeid i Lofoten og Vesterålen.  Foto: Politiet

Sortland

Politiet er nå ferdig med kriminaltekniske undersøkelser på stedet hvor avdøde ble funnet. Av hensyn til den pågående etterforskningen kan ikke politiet gå ut med informasjon i forhold til om stedet hvor avdøde ble funnet også er åstedet for der drapet har skjedd, skriver politiet i pressemeldingen.

– Med mindre det skulle dukke opp nye opplysninger, er den delen av etterforskningen over, sier Per Erik Hagen til VOL.Mann funnet død på adresse på Sortland - én siktet for drap

En mann er siktet for drap etter at en annen mann ble funnet død på en adresse på Sortland torsdag kveld.


Avventer tilbakemelding fra obduksjonen

Den siste sikre observasjonen av avdøde var helgen 9. til 11.november, og politiet arbeider derfor ut fra teorien om at det var denne helgen Stig Anders Johansen døde.

– Politiet avventer tilbakemelding fra obduksjonen før man kan trekker noen endelig konklusjon både på tidspunkt og dødsårsak, sier politiinspektør Per Erik Hagen i pressemeldingen.


Kompis av drepte Stig Anders Johansen:

– Jeg chattet med Stig Anders 9. november, så ble det helt stille

En kamerat til drepte Stig Anders Johansen forteller VOL om sjokket da han fant ut at kameraten var død. Han klarer ikke å fatte at den drapssikta 38-åringen skal ha drept kompisen sin.


Krever omfattende etterforskning

Overfor VOL legger han til at politiet, utover observasjonen, jobber for å understøtte den teorien på flest mulig måter. På spørsmål om det har vært noen konkrete utfordringer under arbeidet med drapssaken, svarer han.

– Dette er en veldig alvorlig sak som krever omfattende etterforskning, noe som er en utfordring i seg selv. Samtidig har det blitt jobbet veldig godt siden vi startet, og vi mener at vi er godt i gang. I fortsettelsen handler det om å belyse saken så godt som mulig, understreker Hagen.

Kripos bistår fra Oslo

Kripos har vært representert med fem personer under etterforskningen. Disse har nå reist tilbake til Oslo, men Sortland lensmannskontor får fortsatt bistand fra Kripos i Oslo.

Siktede har kun vært inne til avhør en gang så langt i denne etterforskningen. Det er ikke satt tidspunkt for nytt avhør av siktede, men det blir flere avhør etter hvert, ifølge Hagen.


Politiet sikrer spor etter drapet på Sortland

Politiet har sikret spor på åstedet og gjennomført rundspørring i området på Sortland der en 35 år gammel mann ble funnet død torsdag.

 

VG: Stille fra drepte Stig Anders Johansen siden 9. november

VG kunngjør i dag opplysninger om at ingen hadde hørt fra drepte Stig Anders Johansen siden 9. november.– Han er trist og tar det veldig tungt

Den siktedes forsvarer Elise Riibe-Stokland, bekrefter at hennes klient var en venn av avdøde og at han ikke vil anke kjennelsen.Navnet på den avdøde frigitt

Det var Stig Anders Johansen, 35 år fra Stokmarknes som torsdag ettermiddag ble funnet død på Sortland. Navnet frigis etter avtale med de pårørende. Det opplyser politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.Stig Ander Johansen funnet drept hjemme hos kameraten:

Politiet: – Vi kommer til å avhøre en rekke vitner

Politiet opplyser i dag at siktede forklarer seg for politiet og at siktede og avdøde kjente hverandre.Drapssiktet i Sortland varetektsfengslet i fire uker

Mannen i slutten av 30-årene som er siktet for forsettlig drap på Sortland, er i Vesterålen tingrett varetektsfengslet i fire uker.Nabo: – Man føler seg litt mer utrygg enn vanlig

VOL har snakket med en av naboene som bor like ved personen som ble død på Sortland torsdag kveld.Mann siktet for drap på Sortland

En mann er siktet for drap etter at en annen mann er funnet død på Sortland i Vesterålen.