Nicolaysen forlater Sortland

Tidligere i uka ble det kjent at Simon Laugsand ikke forlenger med Sortlands herrelag i fotball. Det gjør heller ikke Ingar Angell Nicolaysen.

SKUFFET: Ingar Angell Nicolaysen, som returnerte til Sortland IL foran årets sesong.  Foto: Gaute Bergsli

Sortland

Nicolaysen, som ble hentet til Sortland i sommer, sammen med Laugsand, for å forsterke laget, hadde i utgangspunktet sett for seg at han også skulle være sortlandsspiller neste sesong.

– Sortland har ikke tenkt å bruke penger på å hente meg. Når jeg da må bo deler av året i Tromsø, så er egentlig den saken grei, sier Nicolaysen, som er inne i sitt siste år som student. 

Når han blir bedt om å oppsummere årets sesong, synes han den var krevende.

– Det er alltid fint å spille for Sortland, selv om sesongen i fjor var tung. Jeg syntes det ble bedre på sensommeren, men da vi ikke slo Finnsnes hjemme, døde vi litt der og da føler jeg. De to siste kampene var derimot positive, så det svingte litt, sier han.

Sortlands trener, Julie Voktor Pedersen, synes det er dumt at Nicolaysen forsvinner og sier at han har betydd mye for laget.

– Det er synd, for han gikk foran som et godt eksempel når det gjelder arbeidsmoral og innsats. Han er i utgangspunktet i Tromsø frem til sommeren på grunn av studier, så vi kan jo håpe han får jobb på Sortland fra høsten av, sier hun.

Nicolaysen vil ikke spå om han returnerer til Sortland i høst eller ikke.  På spørsmål om han tror at gamleklubben vil klare seg bra i neste års 4.divisjon, sier han:

– Jeg tror der blir vanskelig å rykke opp, selv om jeg håper sterkt de klarer det. De har et ungt lag, og da kan det fort bli vanskelig .Men samtidig blir jeg sjokkert om ikke Sortland ikke er med å kjempe i toppen, noe de absolutt bør gjøre, slår han fast.