Dette vet vi om drapet på Sortland

Det florerer mye rykter og politiet er forsiktige med å gi detaljer om drapet på Stig Anders Johansen. Derfor er det lite håndfast informasjon mediene kan gå ut med. Dette er det som er fastslått om drapet hittil.

Bildet er tatt av politisperringene utenfor huset der Stig Anders Johansen ble funnet død.  Foto: Marius Birkeland

Sortland

Den drepte heter Stig Anders Johansen (35) og er fra Stokmarknes. Han ble funnet død på en boligadresse på Sortland 22. november. Da hadde han vært savna siden mandag 19. november.

Politiet tror at Johansen ble drept en gang mellom niende og ellevte november. Det betyr at han har ligget død i over ti dager før han ble funnet. En av grunnene til dette er Johansens digitale aktivitet som opphørte i løpet av denne helga. Den siktede har også selv forklart at det skal ha skjedd denne helga.


Nye avhør med siktede neste uke:

Den siktede innrømmet skyld i første avhør

Den siktede mannen, en kamerat av Stig Anders Johansen, har innrømmet at han er skyld i kameratens død. Det skal ha skjedd under en slåsskamp i siktedes bolig.

 

Én person er siktet for forsettlig drap etter likfunnet. Det er vedkommende som bor på eiendommen der Johansen ble funnet. Den siktede mannen har i avhør innrømmet å ha forvoldt Johansens død i et basketak i sin egen bolig, og ved å ha unnlatt å tilkalle hjelp.

Det er foreløpig ikke kjent hva som skal ha vært årsaken til basketaket. Det er heller ikke kjent om det ble tatt i bruk våpen under basketaket.

Hendelsen skjedde inne i boligen. Etter drapet flyttet den siktede Johansen ut på verandaen.


Advokaten: – Jeg skal bistå min klient under alle avhør

– På grunn av alvorlighetsgraden i siktelsen som politiet har tatt ut mot min klient, har jeg informert politidistriktet om at jeg skal bistå ham under alle avhør som politiet skal ha framover.

 

Den siktede og Johansen kjente hverandre godt og var i samme omgangskrets.

Johansen skal ha fortalt en bekjent at han befant seg hos den siktede mannen fredag 9. november, før det ble stille fra ham. Politiet tror Johansen ble drept en gang mellom 9. og 11. november, altså i løpet av den helga. Nærmere dødstidspunkt er ikke spesifisert.

Både siktede og avdøde var kjenninger av politiet. Den siktede ble for rundt ti år siden dømt til 90 dagers fengsel for å ha begått vold mot sin daværende samboer. Utover dette har han ikke blitt mistenkt for alvorlig kriminalitet. Den avdøde er ikke kjent for politiet i forbindelse med alvorlig kriminalitet.

Flere vitner er avhørt av politiet i forbindelse med drapet. Deres forklaringer stemmer overens med den siktedes forklaring, ifølge politiet.


NRK: Drapssiktede tidligere voldsdømt

NRK melder i dag at den drapssiktede 38-åringen på Sortland er tidligere voldsdømt.