Politiet: - Ble drept i basketak i siktedes bolig

Politiet har kommet et godt stykke på vei i forhold til å samle inn informasjon og kartlegge både siktede og fornærmedes bevegelser i tiden før hendelsen, skriver de i en pressemelding fredag.

Politi i arbeid. Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sortland

Politiet har også en forholdsvis god oversikt over siktedes bevegelser fra hendelsen skal ha funnet sted frem til pågripelse.

– Det har vært viktig for politiet at informasjon fra hva siktede har forklart i avhør ikke har blitt kjent før man var kommet et stykke på vei i etterforskningen. Dette for at ikke vitner skulle bli påvirket av informasjon om saken. Politiet mener nå at hendelsesbildet begynner å bli rimelig klart og det derfor er anledning til å gjøre dette bildet mer kjent, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl i en pressemelding.


Nye avhør med siktede neste uke:

Den siktede innrømmet skyld i første avhør

Den siktede mannen, en kamerat av Stig Anders Johansen, har innrømmet at han er skyld i kameratens død. Det skal ha skjedd under en slåsskamp i siktedes bolig.

 

Så langt viser etterforskningen at fornærmede og siktede skal ha vært omgangsvenner og at de hadde tilbragt tid sammen i tiden forut for hendelsen. Siktede har foreløpig erkjent å ha forvoldt Stig Anders Johansens død og erkjenner straffeskyld for at han under et basketak, og ved manglende tilkallelse av hjelp, forvoldte hans død. Hendelsen skal ha funnet sted i siktedes bolig og han skal deretter ha plassert liket på en veranda i tilknytning til boligen. Siktedes forklaring stemmer med de taktiske og tekniske etterforskningsskritt som så langt er gjort i saken.

– Vi har ennå ikke mottatt foreløpig obduksjonsrapport og kan av den grunn ikke si noe nærmere om dødsårsaken eller tidspunkt ut over at etterforskningen gir grunn til å tro at drapet må ha funnet sted helgen 9. til 11. november. Dette stemmer også med siktedes forklaring om at drapet fant sted denne helgen, sier Hermansen Dahl i pressemeldingen.

Politiet er kjent med at det har vært mange rykter i lokalmiljøet i etterkant av drapet og ønsker derfor å understreke at liket ikke var ille tilredt da det ble funnet. Et av ryktene har gått på at liket var partert, noe politiet benekter. Politiet planlegger nye avhør av siktede i neste uke.