Vegvesenet har gjort friksjonsmåling i området:

Såpeglatt føre: Blåheiveien åpnet etter bilberging

Blåheiveien opp til Holmstaddalen var stengt i en periode torsdag, etter flere utførkjøringer. Det var såpeglatt føre i bakken.

Veien er stengt på Ånstad mens det pågår bilberging i bakkene opp til Holmstaddalen.   Foto: Tone M. Sørensen

Sortland

Falch er i gang med bilberging på stedet, etter flere utforkjøringer i bakken opp Blåheiveien.  Bulldozer Maskinlag som driver grustaket Kariholla har sørget for å stenge veien mens bilbergingen pågår.

Bulldozer maskinlag har sørget for å stenge veien mens bilbergina pågår i bakken, det er er utfordrende kjøreforhold.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Det er svært glatt føre i området.

Tre lastebiler og en traktor

Falch Sortland arbeider for fullt med berging, og det er mange tunge kjøretøy som har fått trøbbel på glatta:

– Det er tre  lastebiler som har stått fast, to av disse hadde sklidd litt ut og mens en av lastebilene stod litt fast i et autovern. I tillegg er det en en traktor med henger som har gått ut og ligger helt av veien. Vi er i gang med bilberinging og holder på å snu hengeren til traktoren akkurat nå, sier Håvard Hansen i Falch Sortland. 

Like over klokken 17 torsdag opplyser Hansen at nå er veien åpnet opp for ferdsel igjen.

Vegvesenet gjorde friksjonsmåling

Vegvesenet har vært i området og har foretatt en friksjonsmåling.

– Vi kjørte opp bakken for å se på  forholdene,  vi fikk opplyst at det var snødd ganske kraftig, det var blitt polert snø og det hadde ført til at det var glatt. Vi målte friksjon nede å flata, og der var det greit.  Da det hadde bedret seg, sier kontrollingeniør i Statens vegvesen, Magne Berg til VOL.

– Man har hatt sand oppi snøen,  men det er veldig vanskelig få god friksjon når det snør. Det har lite hensikt å ha strøsand oppi snøen. Situasjonen løste seg, men vi fikk opplyst av de som var der,  at det hadde vært veldig glatt, sier Berg.

– Vi var der for å gjøre ei vurdering av hele området. Jeg vet ikke noe om hvordan disse kjøretøyene var skodd, det har jeg ingen opplysninger om. Når det blir snø rundt null grader og man får nullføre, da kan det bli polert og da kan det være utfordrende forhold, sier Berg.