Endelig bekreftet:

Treningssenteret Mudo kommer til Sortland - på jakt etter franchisetaker

Kontrakten er signert og arbeidet med plantegningene er i gang, bekrefter prosjektleder Bjørnar Knutson i kjeden Mudo gym. Nå er de på utkikk etter en franchisetaker - gjerne en lokal person med ønske om å drive treningssenter.

Sortland Storsenter.  Foto: Hanna Huglen Revheim

Sortland

I slutten av november skrev VOL at en avtale var på trappene mellom Mudo gym og Sortland storsenter om etablering. De skal etablere seg i fjerdeetasje på Sortland storsenter, i Vardia forsikrings gamle lokaler. Nå er avtalen i mål og kontrakten er signert, bekrefter prosjektleder Bjørnar Knutson i Mudo. Han sier de jobber med å produsere tegninger av hvordan treningssenteret skal se ut.

– Avtalen er signert, så nå gjenstår det å finne en franchisetaker. Det kan gjerne være en derfra, da har man lokalkunnskap. Men det er ikke noe must. Vi har også drivere av noen av våre sentre som har flyttet langveisfra, sier Knutson. Han oppfordrer alle som har et ønske om å drive treningssenter, og gjerne har kampsporterfaring (det er en fordel, men ikke en nødvendighet, sier han) til å ta kontakt.


Andværingene trente for 1,5 millioner i fjor

– Vi har en god gruppe som er flinke til å benytte seg av treningssenteret, sier Gørill Jonassen Pedersen ved Vestbyen treningssenter på Andenes. I fjor omsatte bedriften 1,5 millioner kroner.

 

Senterets konsept er at de i tillegg til apparater tilbyr gruppetimer i kamsporter som taekwon-do, kickbocksing og lignende. De trenger dermed også folk som kan holde disse timene. De har også kurs for barn.

– Vi allierer oss gjerne med personlige trenere eller kampsportinteresserte i området, som vi kan kjøre gjennom instruktørkurs, sier Knutson. Han kan opplyse om at han allerede har blitt kontakta av en del kampsporfolk i Vesterålen.

Det kan også være aktuelt å inngå samarbeid med klubber i regionen, sier han.

– Hvis det er noen klubber som i dag trener for eksempel i en dårlig gymsal, kan man kanskje også lage en klubbavtale. Hos oss er jo alt utstyret på plass og hallene er tilrettelagt, sier Knutson.


– Det er ganske utrolig at en kommune med 8.000 innbyggere kun har én minibank

Daglig leder av Viking Gym på Melbu, Adel Hasic, fortviler over at flere kunder ikke har muligheter til å betale kontant siden nærmeste minibank er på Stokmarknes . Sparebank1 Nord Norge kommer ikke til å gjeninføre minibanken, men utelukker ikke at andre banker kommer på banen.

 

Og det trenger ikke ta så lang tid å få etablert seg. Selve byggeprosessen tar gjerne opp mot to måneder. Så er man avhengig av å få de riktige folkene med seg for å få kommet i gang, sier han.

Han har ikke selv vært og sett på lokalene, men mener plasseringa de har fått er god. Og Knutson mener de kan nå opp i konkurransen med andre sentre i regionen.

– Vi ligger midt i smørøyet, sånn jeg ser det. Så har vi jo en kundemasse helt fra 4-5-årsalderen og oppover. Vi har noe ekstra å by på, mener han.

– Neste steg er at jeg tar turen opp og får sett på lokalet, sammen med entreprenør.