Åpning av Burger King i Skibsgården:

– Jeg skal komme hit mye

Aleksandra Skifjord Eivik og Matilde Nord Paulsen var blant dem som hadde tatt turen til Burger King på Sortland åpningsdagen. Det var et voldsomt trykk og lang kø inn til restauranten.

Matilde Nord Paulsen (til venstre) og Aleksandra Skifjord Eivik bestilte milkshake. De er glade for at Burger King har kommet til Sortland.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Sortland

De sto lenge i kø for å få bestilt. Når VOLs journalist snakker med Aleksandra Skifjord Eivik og Matilde Nord Paulsen, venter de på milkshake. De ville egentlig ha is, men det hadde de ikke på den nye Burger King-restauranten i Skibsgården.

Det var lang kø for å få bestilt på Burger King lørdag.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Jentene er glade for at Burger King har kommet til Sortland.

– Det er bra. Jeg syns det er god mat her, sier Paulsen. Eivik er enig:

– Det er koselig, de har gode burgere. Og god is. Men det hadde de jo ikke nå, sier hun.


Endelig bekreftet:

Treningssenteret Mudo kommer til Sortland - på jakt etter franchisetaker

Kontrakten er signert og arbeidet med plantegningene er i gang, bekrefter prosjektleder Bjørnar Knutson i kjeden Mudo gym. Nå er de på utkikk etter en franchisetaker - gjerne en lokal person med ønske om å drive treningssenter.

 

Fornøyd med åpning

Det var hektisk da VOLs journalist dro for å dekke åpningsdagen. Så hektisk at ingen av de ansatte hadde tid til å snakke med undertegnede.

– Det er et godt tegn at de ansatte ikke har tid til det, sier senterleder Bjørn Heireng delvis spøkefullt. Han sier de lørdag jobba på spreng for å få åpna utover dagen. Selve åpninga ble derfor kl. 13.


Differensiert avgift for distriktsbutikker:

Fra nyttår må butikker betale avgift for tobakkssalg i Sortland

Kommuner skal føre tilsyn med utsalgssteder for tobakk. Sortland har fått pålegg for manglende tilsyn, og har derfor bestemt seg for å sette tilsynet ut til Securitas. Det betyr tilsynsavgift for butikkene.

 

– Vi er fornøyde med at vi har klart å åpne hoveddelen av restauranten. Det mangler fortsatt bursdagsrom, drive-through og uteområdet, men vi har åpna, og det er vi glade for. Det har vært fullt kaos i dag, og det er bra, konkluderer han.

Det var lang kø og stappfullt lørdag formiddag. En periode var det så mange folk at vekterne måtte holde igjen nye besøkende.

Også selvbetjeningsmaskinene hadde stor pågang lørdag.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Kommer tilbake

Aleksandra og Matilde er enige: de kommer tilbake. Selv om det tar lang tid å vente på oreomilkshake og brus denne første dagen.

– Jeg skal komme hit mye. Jeg skal prøve å tvinge foreldrene mine til å dra hit, det er sånn jeg får lov til ting, sier Aleksandra Skifjord Eivik om muligheten for at hun ikke får dra til Burger King så mye som hun ønsker.


Planlegger å investere 160-200 millioner - nærmere realisering etter møte:

Slik blir hotellet ved Kulturfabrikken

Onsdag var det møte mellom kommunen og partene som vil bygge hotell ved Kulturfabrikken. Det var mye optimisme etter møtet, og for første gang kan planene presenteres for offentligheten.


De var to av mange barn som hadde tatt veien lørdag. Restauranten var full av barnefamilier, men også svært mange ungdommer ville besøke restauranten på åpningsdagen. Enkelte gjester ga opp da de så køen. Det kommer tross alt flere muligheter til å besøke Burger King på Sortland.

Burger King var populær å besøke på åpningsdagen.  Foto: Jenny Dahl Bakken