1. januar skifter Tor navn på butikken sin

Nå skrur kjøpmann Tor Endresen ned Euronics-skiltet på Sortland. Neste år havner butikken i Elon-kjeden.

Neste år endrer Euronics navn til Elon. Her med kjøpmann Tor Endresen.  Foto: Marius Birkeland

Sortland

Fra 1. januar er Euronics-navnet historie. Til sammen 550 utsalgssteder i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island samles da under Elon-paraplyen, uten at det fører med seg noen revolusjon for butikken som til nå er kjent som Euronics Sortland Elektro.

– Det mest synlige nå i første omgang, er vel skiltet jeg skrur ned over døra her. Ellers vil folk kjenne igjen både produktene og personene i butikken, sier Tor Endresen i ei pressemelding.


Erik Endresen i Solhjørnet Eiendom:

– Skal ikke bygge et stort, massivt leilighetsbygg

Erik Endresen i Solhjørnet Eiendom forsikrer at deres planer skiller seg ut fra tidligere planer for Kvartal 13.

 

Siden 1975

Brødrene Erik og Tor Endresen har drevet butikken i Sortland siden 1975. På den tiden har konkurransen endret seg kraftig, med store kjeder og netthandel som satser på at enorme volum skal kompensere for pressede marginer.

Endresen har ingen planer om å kaste seg på den karusellen selv om han bytter navnet over døra. Snarere tvert i mot.

– Akkurat som før vil vi fokusere på å gi kundene våre en personlig og trygg handel. Der andre satser på roboter som overvåker konkurrentenes priser i sanntid, satser vi på mennesker som har kunnskap om produktene og kan gi deg et godt råd, sier Endresen.

Fordeler

Butikken på Sortland har vært en del av Elon-kjeden siden 2015, men kjeden samler først nå alle butikker under ett navn. Endresen på sin side er sikker på at denne samlingen vil gi fordeler.

– Vi får tilgang til flere produkter og tjenester, som vi kan tilby til enda mer konkurransedyktige priser. Å være stor er en fordel når du kjøper inn varene, men når du skal selge dem er det en fordel å kjenne kundene dine og vite hva de faktisk trenger, sier Endresen.