Klar for todagers juleturnering

I dag, fredag, sparkes den årlige DNB Eiendomscup i gang i Sortlandshallen. Totalt 22 lag, i både kvinne- og herreklassen, deltar.
Sortland

– Turneringa skal være for morro skyld og en aktiv sosial og positiv start på juleferien for alle sammen. Mange kommer hjem på juleferie, og har denne helgen som et høydepunkt i juletiden, sier Marius Jørgensen, somm har hovedansvaret for turneringen.

Det er for øvrig Vesterålen futsal som er arrangørklubb.


Trenger lag til fotballturnering i førjulsstria

I tidsrommet 21-22. desember, arrangeres en ny runde av DNB Eiendom Cup i Sortlandshallen.

 

I år er det totalt 22 lag som deltar på turneringen, fordelt på seks lag i kvinneklassen og 16 i herre. Det er fire flere lag enn i fjor.

– Jeg er godt fornøyd med 22 lag, sier Jørgensen og legger til at påmeldingsrekorden er fra 2015, da 27 lag deltok.

Tilbud for de over 15

Turneringen, som består av en herre og en kvinneklasse, har eksistert siden 2011 og er et tilbud for fotballspillere over 15 år.

– Spillerne kan enten være aktive eller ha vært det tidligere. De eldste er rundt 50, og nettopp oldboysene bruker å være en publikumsfavoritt. Turneringen er for alle som liker å spille fotball. Og så har det blitt en sosial greie som veldig mange ser fram til, uttalte Jørgensen til VOL for noen uker siden.

Samme regler som i futsal

Reglene er identiske med reglene i futsal, men blir ikke håndhevet like strengt. Med tanke på at kampene kun varer i 12 minutt, blir også utfallet mer utforutsigbart.

– Det gjør at de fleste lagene har muligheter til å vinne kamper, så lenge de tetter igjen bak, har Jørgensen tidligere uttalt.