Bunnpris på Sortland har fått ny butikksjef

Bunnpris-sjef Raymond Johansen overlater roret til Rayner Andreassen.

Til venstre Raymind Johansen og til høyre Rayner Andreassen som er ny driver av Bunnpris i Sortland storsenter.   Foto: Marius Birkeland

Sortland

Raymond Johansen har vært butikksjef og driver av Bunnpris i Sortland storsenter i tre år, og nå overlater han roret til sin etterfølger Rayner Andreassen fra Øksnes, som er ny driver. Og Harald Nyborg er ny assisterende butikksjef og på plass hos Bunnpris.


Raymond Johansen gir seg i Bunnpris Sortland:

– Har både hatt det fantastisk og opplevd noe av det mest tragiske som kan skje

Litt over nyttår gir Raymond Johansen seg som butikksjef på Bunnpris Sortland. Han ser tilbake på tre år som stort sett har vært fantastiske - men også inneholdt tap av en god kollega og ansatt.


Dyktige ansatte

Den nye butikksjefen skal pendle fra Myre til Sortland.

Nysjefen har lang erfaring fra handelsnæringa, der han totalt har 16 år bak seg fra dagligevarehandelen. Han har tidligere jobbet hos Rimi og Bunnpris på Myre og de siste fem årene har han arbeidet innen byggevarebransjen for Montèr.

– Slik sett har jeg mye erfaring fra butikk, det som blir nytt for min del er det å være leder og ha ansvaret for både ansatte og økonomi. Det er litt mer ansvar, sier Rayner Andreassen, som legger til at han de siste syv årene har vært nestkommanderende i butikk.

Hos Bunnpris er det i dag 16 ansatte i butikken, og Andreassen ser fram til å overta roret som leder.

– Det blir artig. Å ha flinke ansatte er utrolig viktig, slår Anderassen fast.

– Det er alfa og omega, du vil ikke få dyktige ansatte om du ikke er en dyktig leder, og du vil ikke få en dyktig leder uten at du har dyktige ansatte. Det henger i sammen hele veien, sier Johansen.

Mye å sette seg inn i

I en overgangsperiode er Johansen fortsatt til stede i butikken for å lose den nye driveren på plass.

– Nå i starten blir det for meg å komme inn i hvordan denne bedriften driver. Det er også endel som er nytt for min del som jeg ikke har holdt på med tidligere, som Post i butikk, ferskvare og Gourmet-avdeling. Det er mye å sette seg inn i, det er det ingen tvil om, sier Andreassen.

– Du blir ikke arbeidsledig, det kan jeg signere på, repliserer Raymond Johansen med et smil.


Les portrettet med en kjøpmann Raymond Johansen:

Raymond tok med forloveden, bikkja, kattene fra Sverige til Vesterålen for å bli butikksjef

Et sprengt bildekk like nord for Fauske førte til at Raymond Johansen og samboeren Signhild måtte tilbringe nyttårsaften 2015 med en tunnel som nærmeste nabo. Siden den gang har det bare blitt lysere for butikksjefen kundene elsker.


Johansen vurderer nå å flytte sørover igjen, men det er også en viss mulighet for at han blir driver av to butikker i nord.

– Jeg fikk tilbud om forlenget arbeidsavtale, men har takket nei fordi jeg har oppfylt den tida jeg skulle være her. Planen er å flytte tilbake til Østlandet, for kona vil hjem. Nå har det åpnet seg en mulighet innen to butikker i nord, men dette er ikke helt avklart ennå. Om dette ikke blir, så returnerer jeg tilbake til der jeg kom fra, som butikksjef for Bunnpris i Møre og Romsdal, sier Johansen.

– Det er absolutt fint å ha litt valgmuligheter, sier han.

Til det beste for alle

Rayner Andreassen tiltrer offisielt som butikksjef fra 1. mars, men startet i jobben 7. januar i det som blir en myk overgang.

– Jo mer han lærer dess mer trekker jeg meg tilbake. Jeg tror det blir veldig greit med en flytende og god overgang, at dette er noe som blir til det beste både for de ansatte og for kundene, at dette ikke blir noe som skjer fort og brått, sier han.

Johansen er også glad for at en ny assisterende butikksjef, Harald Nyborg er på plass fra 21. januar.

– En assisterende butikksjef er noe en butikk i vekst trenger sårt, og vi tror Harald kan gjøre en veldig god jobb, sier han.

– Siden jeg har jobbet sammen med kona, og hun også slutter samtidig med meg, åpnet det seg opp denne stillingen, sier Johansen.

Oppvokst i butikk

Harald Nyborg som er ny assisterende butikksjef er  fra en handelsfamilie og er så og si oppvokst i butikk. Planen var opprinnelig  å overta farens butikkdrift. Han har tidligere drevet butikken Saldo på Sortland, men etter et år fant Nyborg sin store kjærlighet og flyttet til Trondheim, og har nå 10-11 år bak seg i forretningsbransjen.

– Den siste tiden har jeg vært seniorrådgiver og salgsleder. Men etter å ha holdt på i så mange år i forretningsbransjen, var det naturlig å forlate og prøve noe nytt.

– Drømmen har alltid vært å drive egen butikk, så jeg er veldig glad for den muligheten som nå åpnet seg som assisterende butikksjef. Jeg er alltid slik at jeg går hundre prosent inn i det jeg gjør, og jobber hardt for å få resultater, så jeg ser fram til å ta fatt på denne jobben, sier han.

Pusser opp butikken

Butikken skriftet over fra ICA til Bunnpris og ble fra april til desember drevet som filial, men er nå franchiese. I løpet av tre år har resultatet snudd fra minus til en pluss i omsetningen.

– Jeg har tro på det å bygge stein på stein, og har ikke vært opptatt av de store hoppene i omsetningen. Fordi jeg mener dette er noe som gir oss bedre grunnlag for butikkdriften. Det som har vært viktig for meg har vært å trygge arbeidsplassene, det gagner de ansatte, eierne og Bunnpris, at det er trygge arbeidsplasser å gå til, sier Raymond Johansen.

Overskuddet gjør at nå vil gjøre en oppgradering og oppussing av butikken.

– Vi får et nytt kjølesystem, og er allerede i gang med å legge om til et moderne CO2-kjølesystem. Vi skal også bygge om endel inne i selve butikken og får ny ferskvare og ny kjøleavdeling. Dette blir til det beste for kundene, dette handler ikke bare om funksjonalitet, at det blir lettere å finne fram i butikken.  Det blir også artigere for de ansatte å være på jobb i det som er en moderne og oppgradert butikk, sier Johansen.

Vil bygge videre

Han tilføyer at konkurransen på Sortland er hard, og at det dermed er viktig å oppgradere seg.  Rayner Andreassen ønsker å følge i den avtroppende butikksjefen sine fotspor.

– For min del handler det om å bygge videre på det Raymond har bygget opp, det er ikke tvil  om at han har gjort en fantastisk jobb, slår Andreassen fast.