Seriekamp håndball:

J16-laget tapte mot gjestene fra Salten

Sortland Håndballklubbs J16 tapte sin håndballkamp lørdag mot Valnesfjord. Gjestene fra Salten løp sortlandsjentene i senk i annen omgang.

Resultatet endte 13-24 for Sortland Håndballklubbs J16-lag.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Sortland

Kampen mellom J16-lagene til Sortland og Valnesfjord ente med seier til bortelaget - stillinga ble 13-24.

Jevnt til pause

Det var i andreogangen at det virkelig tok av. Til pause var kampen relativt jevn, resultatet var 9-10. Men i annenomgangen smalt Valnesfjord inn mål etter mål. De scorte 14 mål i andre omgang, mot Sortlands fire.

– Vi slukner litt i annenomgangen og blir rett og slett løpt i senk. Valnesfjord er raske på kontringer og kjappe i beina, og da går ballen i mål , sier trener Inge Holm for Sortlands J16-lag.

Han er fornøyd med innsatsen og at jentene var «på», og ikke minst den fantastiske førsteomgangen, men det var rett og slett ikke nok.

– Vi liker jo ikke å tape kamper, sier han. Sortlandslaget ligger nå nest sist på tabellen, men har måttet stå over en del kamper, og det er noe av årsaken.

Inge Holm er trener for J16-laget.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

– Tar det seriøst

Ingrid Rinø (16) er en av spillerne på laget. Hun var sånn passe fornøyd med egen innsats.

– Jeg jobba ganske bra i forsvar, men fikk ikke til det jeg ønska i angrep, sier hun.

Rinø syns at Sortland Håndballklubb gjorde en god innsats lørdag, men de falt litt sammen i andreomgangen. Hun er tydelig på hva de bør trene på framover:

– Vi må tenke på å få litt mer fart i angrepsspillet, sier Rinø. Nivået er høyt i J16-klassen, og for mange av spillerne begynner det å bli alvor.

– Jeg tar det veldig seriøst. Vi er i en alder hvor det litt kjipt å tape, sier Rinø.

Kan bli damelag

Hva som skjer med laget til neste år er uvisst. Det går an å fortsette som J17-lag, eller jentene kan gå over på damelag. 16 år er nemlig nedre grense for å spille håndball på seniorlag.

I Norge er nivået på seniorlagene svært høyt.

– Den norske ligaen på kvinnesiden er den beste i verden. Skal du spille på landslaget må du være en av verdens beste. Så nivået på damesida er skyhøyt, sier Holm.

Han sier det er usikkert om Sortland Håndballklubb, som i dag kun har ungdomslag i håndball, skal opprette et voksenlag.

– Vi har grunnlag for å starte damelag, men det er styrets avgjørelse, sier Holm.

Klubben har to J16-lag og også to J15-lag. Det er dermed god tilvekst av ungdomsspillere på kvinnesida for Sortlands del.