I dag spilte det nye guttelaget sin første kamp

Tapte i debuten - men vil gjerne ha flere med på laget

Sortlands håndballgutter i alderen 7-9 år spilte i dag treningskamp mot J10-laget. Det var guttelagets første kamp, og de måtte se seg slått, mens jentelaget kunne juble. Her ser du bilder fra kampen.
Sortland

Lørdag ble det avholdt treningskamp mellom Sortland håndballklubbs J10-lag og guttelaget G7-9. Samme dag ble det også avholdt turnering i hallen.

Håndball guttehåndball jentehåndball barneidrett Sortland håndballklubb  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Lørdagen sto altså i håndballens tegn i Sortlandshallen. Det var også et lag som fikk prøve å spille kamp sammen for første gang - nemlig håndballklubbens G7-9-lag. Klubben har nå to guttelag - nevnte G7-9 og også et G10-12-lag.

De yngste guttene spilte lørdag mot klubbens J10-lag i treningskamp. Det var jentelaget som gikk av med seieren i en kamp som endte 7-4.

Her sitter den i nettet for guttelaget.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Første kamp

– Dette er den aller første kampen til gutta, de begynte å spille i høst. Det er åtte stykker på laget, vi skulle gjerne hatt flere, sier sportslig leder Hege Christensen i håndballklubben.

I vinterferien i fjor avholdt de blant annet håndballskole for barn, et av målene var å rekruttere flere gutter. Det har de lyktes med - de har nå to guttelag. De har også vokst på jentesida og har nå totalt fem lag på kvinnesida.

J10-laget i aksjon. Jentene endte med å vinne kampen.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

– Målet er at de skal ha det gøy og oppleve mestringsfølelse og framgang. Både i kamp og på trening, sier Espen Gundersen, som er en del av teamet som trener G7-9-laget. Han sier de gjerne vil ha flere spillere med. Og i motsetning til i høyere aldersklasser, der spillerne gjerne har faste posisjoner, er det full rullering blant sortlandsguttene.

– Vi passer på at alle får prøvd seg i ulike posisjoner, sier Gundersen.

  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Dommere fra egne rekker

Begge lag scoret mål i kampen lørdag. For mange var det nytt å spille med seks spillere på banen (inkludert keeper) - på trening spiller de som oftest med tre spillere på hvert lag.

J15-spiller Trine Christensen og J16-spiller Ingrid Rinø var dommere under kampen. De har gjennomført dommerskole, noe som skal være etter initiativ fra J16-trener Inge Holm. De hadde også fått bedømt flere av kampene under turneringa tidligere i dag.

Her er G7-9 i angrep mot jentelaget. Det ble ikke mål denne gangen.  Foto: Jenny Dahl Bakken