Sortland kommune avlyser meklingsmøte med Rosenvinge

Meklingsmøtet mellom Sortland kommune og William Rosenvinge, skulle etter planen finne sted tirsdag. Slik blir det ikke.

William Rosenvinge på Dagsrevyen 19. oktober.   Foto: Skjermdump NRK

Sortland

Fredag meldte Sortland kommune meldte at det trekker seg fra meklingen, skriver NRK Nordland.

– At kontakten hans med mediene brukes som argument mot rettsmekling føler han er et forsøk på å kneble ham. Det viser hvilken enorm belastning det innebærer å ta kampen mot en kommune i en mobbesak, skriver advokat Svein Kjetil Svendsen i en e-post til NRK.

Partene er derimot ikke enige i om det var felles enighet å avlyse møtet. Advokat Svendsen sier til NRK at avstanden er stor, men ikke nødvendigvis slik en en eventuell mekling ikke hadde ført fram.

Thomas Myran, som er juridisk direktør i Protector forsikring, sier til NRK at han har en annen oppfatning av hva som har skjedd i forbindelse med avlysningen.

– Partenes advokater har snakket sammen, og kommet til at slik bevissituasjonen er nå, er ikke rettsmekling formålstjenlig, sier han til NRK.

Han sier videre at ingen av partene ønsker å prosedere saken i mediene, og at avgjørelsen om å avlyse har blitt tatt med utgangspunkt i bevissituasjonen i saken.

Ifølge Myran vil saken gå som normalt i rettsapparatet, den 22.- og 23.mai.