Elevene vil bli flinke å kildesortere

Jennestad Montessoriskole skal bli grønn skole og inviterte torsdag Reno-Vest til å komme å lære elevene sine om kildesortering og miljøgode handlinger.

Elevene ved Jennestad Montesorriskole fikk sansen for kildesortering og gjenvinning.   Foto: Innsendt

Sortland

Alle elevene på skolen fikk lære om hva slags avfall som skal være i de grønne, røde og blå posene samt i det vrengte handlenettet.

Elevene fikk også se film om hva som skjer med de ulike posene i avfallsbeholderen når de skal videresorteres hos Reno-Vest. Det opplyser Torunn Ulriksen som er markeds- og informasjonsleder hos Reno-Vest IKS i ei pressemelding.

Smarte ting av materialgjenvinning

– Det var spennende å se eksempler på hva ting kan bli til når det sendes videre til materialgjenvinning, som notatblokk med omslag av bildekk, gjenvunnet papir, papp og glass.

– Elevene fikk med seg hjem fine gaver av resirkulert materiale, og det var nok mange foreldre som fikk hjem «miljø-politi» som sjekket om de voksne er flinke med kildesorteringen, sier hun.

– Vi i Reno-Vest ønsker Jennestad Montessoriskole og alle elevene lykke til med det viktige miljøarbeidet de er i gang med, sier Ulriksen.