Får ikke solgt boligen på grunn av planer om rundkjøring - kommunen vil ikke kjøpe dem ut:

– Kommunen blokkerer framtida vår og resten av livet vårt

Fjærvoll-paret hadde sett for seg et enklere liv i en leilighet bedre tilpassa både helsa og alderen. Men på grunn av planene om utbygging av Kjempenhøy-rundkjøringa får de ikke solgt huset for å kjøpe noe annet. De mener kommunen har sviktet.

Birger og Karin Fjærvoll er lei av å vente på saksbehandlinga til Sortland kommune. – Det er tungt å holde på sånn år måned etter måned, år etter år, sier Birger.  Foto: Marius Birkeland

Sortland

Planene om en ny rundkjøring i Vesterålsgata ble påbegynt så smått alt i 2012. I oktober ble reguleringsplanen for krysset omsider vedtatt. Ingenting ble fastslått når det gjaldt hva som skal gjøres med eiendommene som berøres av utbygginga. Et forslag fra Høyre og Frp om at det før årsskiftet skulle lages en plan for de berørte eiendommene, som inneholdt ekspropriasjon evt. utkjøp, falt.