Bach og Biber møter nordisk folkemusikk

Musikerne i Sortland Kammermusikkserie gleder seg til å få dele sine barokk- og folkemusikkfavoritter med publikum i en salig blanding 23. januar.

Noen av de medvirkende musikerne: Maria Eikefet, Helene Gihle Hilde, Odd Helge Hveding, Sigrid Randers Persohn, Sindre Myrbostad, mette Dyrnes og Lisa Holstad.  Foto: Einar Holstad

Sortland

Det blir en salig blanding i Sortland kirke, skriver organist Mette Dyrnes i ei pressemelding, om konserten som holdes onsdag 23. januar.


– På konserten får vi blant annet høre utdrag fra middelalderballaden Draumkvedet, fremført av Sigrid Randers-Pehrson.
Denne visa gjengir en rekke syner og visjoner fra dødsriket som en mann ved navn Olav har opplevd i en transeliknende søvn fra julaften til trettende dag jul. I løpet av disse tretten døgnene har sjelen hans midlertidig forlatt legemet og vandret i drømme fra vår verden og inn i det hinsidige. Her har han oppnådd en innsikt i menneskenes skjebne etter døden, som han forteller om når han våkner den trettende dagen.

Sammen med Draumkvedet får vi presentert Bjarne Sløgedals variasjoner over salmen «Å hvor salig det skal blive» fremført av kantor Mette Dyrnes, som også spiller Bachs mektige Fantasi og fuge i G-moll.

Strykerne Helene Gihle Hilde, Rune Hilde, Karin Nielsen, Leif Egil Barth, Lisa Isabel Holstad og Maria Eikefet gir oss sammen med Mette Dyrnes, Sindre Myrbostad og Odd Helge Hveding kammermusikk i barokk stil av Bach og Biber og nordiske folketoner.