Eva Nilsen fikk pris under TIFF

Eva Nilsen fra Sortland fikk pris under Tromsø Internasjonale Film Festival.

Filmskaper Eva Nilsen med prisen hun mener kan bidra til at hun får lage filmen «Smile og vinke». Foto: Innsendt  

Sortland

Eva Ch. Nilsen i Rampelys AS på Sortland mottok pris for mest kreative og nyskapende prosjekt under europeisk utviklingsverksted for dokumentarfilm.

Filmen vil bli et portrett med utgangspunkt i Nordahlstranda i Bø.

Eva Nilsen sier følgende om utmerkelsen.

– Jeg ble veldig glad og overrasket. Det er fantastisk å få en slik stimulering midt i et arbeid, sier hun.

– Viktig

Filmen heter «Smile og vinke» og er et filmessay som er under arbeid.

I forkant av pitching-sesjonene på The North Pitch - Below Zero deltar filmskaperne på en workshop der prosjektene de bringer til Tromsø blir diskutert. Det internasjonale teamet av veiledere på workshopen deler ut prisen som gis til det mest kreative og nyskapende prosjektet. Her er begrunnelsen:

«Ved å se nøye på noe stedegent, meget nært, meget fysisk, kan vi kanskje se verden klarere. Men vi trenger å se med tålmodighet, med ømhet, med dristighet – og å se innover så vel som utover. Dette er en film som gjør alt dette. Vi veiledere ble beveget, begeistret og overrasket av regissørens visjon som forener hennes egen personlige historie med inderlige observasjoner av strømmen av liv i fjæra der hun bor. Vi ønsker å se den ferdige filmen og synes det er på tide at hennes arbeid når et større publikum.» 

Nilsen sier det å være med på dette, var noe hun gjorde for å få mulighet til å lage filmen:

– Man deltar på slike ting for å skaffe penger. En skaper oppmerksomhet rundt prosjektet. Jeg tror denne prisen kan være med å skape mye av den oppmerksomheten og anerkjennelsen som trengs for å få laget filmen.

Avhengig av støtte

Nilsen sier at hun uansett kommer til å lage filmen, men at hun er avhengig av å få støtte i en eller annen form.

Anerkjennelsen er noe som hun setter høyt.

– Det viktigste er nok at jeg skjønte at temaet og filmen angår andre mennesker. Jeg fikk gehør. Det å gå fra den anerkjennelsen til ferdig film, er et langt sprang. Men jeg er fast bestemt på å få det til.