Linnea tatt ut til talentleir

Norges Fotballforbund har tatt ut fire tropper, to J15- og to J16, til Equinor Talentleir i Sarspborg om halvannen uke. Blant de uttatte spillerne er Linnea Solvoll Laupstad, fra Øknes.
Sortland

15-åringen, som ble kåret til årets kvinnelige fotballtalent i fjor vinter, har fått plass i en av de to J16-troppene. (Jenter som er født i 2003)


Eliteserieklubb vil ha Linnea

Morild-spiller Linnea Solvoll Laupstad, har fått mye oppmerksomhet det siste året. Hun har både debutert på J15-landslaget og blitt kåret til et av Norges største fotballtalenter. Nå håper flere eliteserieklubber å få henne i stallen til neste sesong.

 

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen, sier fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland til NFFs hjemmesider.

Der forteller han blant annet at forbundet ser etter jenter som tar eierskap til egen utvikling.

– De som har det lille ekstra til å trene ekstra, pushe grenser og tilstedeværelse. Så ser vi etter en type spilleridentitet. At du står for noe ekstra på banen og har en spisskompetanse. 

For J16-jentene blir dette siste talentleir før halvparten av dem skal spille landskamper i Makedonia i slutten av mars.