Nå kan du møte spøkelset på Sortland Gamle Kino

Førstkommende søndag arrangerer Sortland Kunstforening «Wondercabinet – en ekte spøkelseshistorie» på Sortland Gamle Kino.
Sortland

Her kan man, ifølge kunstforeningen, møte både det som bor bak og det som bor inni byggets vegger.

Forestilling og guidet tur

– En opplevelse utenom det vanlige, selv for de mørkeredde! Vi har pustet liv i hver en krok av Sortland Gamle Kino. Vi har gått på oppdagelsesferd, lyttet på historier om huset og laget en liten forestilling og guidet tur som vi stolt presenterer på førstkommende søndag, står det i en pressemelding.

Arrangementet er et samarbeid mellom Sortland Kunstforening, ungdommer fra Sortland og kunstner Eva Bakkeslett.

Prosjekt landet rundt

«Wondercabinet» er en del av Nå-Da- prosjektet som arrangeres i regi av Norske Kunstforeninger og Sortland Kunstforening. Prosjektet handler om samtidskunst og kulturarv, som består av ti ulike prosjekter i regi av kunstforeninger landet rundt, som arrangeres i perioden 2017 til 2019.

–  Målet er at ungdommer mellom 12-18 i samarbeid med en billedkunstner skaper kunstprosjekter med utgangspunkt i lokale kulturminner. Sortland kunstforening har valgt den nå fredete Sortland Gamle Kino som kulturminne. Kunstneren Eva Bakkeslett fra Engeløya har ledet prosjektet i samarbeid med lokale ungdommer, skrives det.