En fikk brannskader etter boligbrann

Et bolighus ved Kleiva er totalskadet etter en eksplosjonsartet brann.

Brann ved Kleiva

Et hus på Kleiva er i ferd med å brenne ned.  Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Sortland

Politiet meldte om brannen like før klokken 23:00.

Klokken 01:10 meldte Nordland politidistrikt at huset fremsto som utbrent. Brannvesenet drev da med etterslukking, og etterforskning var igangsatt.

Brannvesenet var på stedet frem til klokken 04.00, for å drive med etterslukking og ellers kontrollere at brannen ikke blusset opp igjen.

VOLs reporter Espen Mowinckel Pettersson rapporterte fra stedet kort tid etter brannen brøt ut at huset stod i full fyr da brannvesenet kom til stedet. Politiet meldte raskt at de som bor i huset kom seg ut. Ved 23:20-tiden ble det meldt et en beboer er sendt til sykehus med brannskader.

Brann Kleiva

 

Mowinckel Pettersson meldte at brannvesenet i Sortland rykket ut med store styrker. Ambulanse og politi kom også raskt til stedet.


 

Ved 2320-tiden meldte VOLs reporter at halve huset stod i brann, men flammene var da avtakende.  Rundt midnatt hadde brannvesenet kontroll på brannen. Sortland brannvesen fikk assistanse fra Hadsel brann og redning. I alt var fire brannbiler, tre fra Sortland og en fra Hadsel, i sving for å slukke brannen.

Innsatsleder Thomas Berg (se video øverst i saken) ved Sortland lensmannskontor opplyste at politiet er helt sikre på at alle personene som var i huset, kom seg ut. To personer ble tatt hånd om av helsevesenet. Tidligere er det opplyst at en av disse er sendt til sykehus med brannskader.

En person er meldt skadet etter en brann i et bolighus på nordsiden av landbruksskolen på Kleiva.  Foto: Espen Mowinckel Pettersson