Godt igang med oppussingen av Sortland storsenter

Før påske skal Sortland storsenter fremstå i ny drakt. Arbeidet med oppussingen er godt igang.

Her er arbeidere i full gang med å pusse opp Sortland storsenter.   Foto: Ronny Johansen, Sortland storsenter

Sortland

Kunder ved senteret vil se synlige bevis på oppussingen i tida fremover. Denne uka har arbeidere begynt å rive takhimling, blant annet i 2. etasje.

I tillegg jobbes det på spreng i Bunnpris-butikken med renoveringen der og nyåpningen førstkommende torsdag.

De investerer tre millioner kroner i ny butikk, inkludert ny Brustad-bu, som etableres i lokalene der Møre Design er i dag. Endringene i hovedbutikken vises allerede godt, da de har åpnet opp og laget bedre innsyn til hele butikken.

Utenom dette skal følgende oppgraderinger være klare i løpet av uka: Nye kjølesystemer og ny kjølekapasitet, ny vareplassering, ny ferskvare, ny frukt- og grøntavdeling, nye tobakksskap og to selvskanningskasser.


Forventet å bli ferdige før påske

Storsenteret skal pusses opp - lover toppmoderne senter

Scala Eiendom presenterte fredag planene for oppussing av Sortland storsenter. Oppussinga er planlagt å begynne i februar, og ferdigstilles før påske.

 

Mye skal endres

Fredag 30. november la Scala eiendom og Salto eiendom frem skisser for hvordan senteret blir seende ut. De fikk ikke VOL lov til å publisere, men de viste omfattende oppgradering av senteret. Blant annet skal det males, gulvet skal skiftes ut eller forbedres, mange av veggene og fasadene skal byttes ut med glass. Flere av veggene skal bli svarte slik at varene stikker seg mer ut.

Oppussinga er allerede igang og skal etter planen være ferdig til påske. Butikkene vil holde åpent mens det pusses opp.

Scala eiendom viste eksempler på hva Radius Design, som hadde utarbeidet flere av skissene, har gjort på andre sentre - for eksempel Grorud senter i Oslo og et senter på Skedsmo i Akershus. Der har sentrene blitt åpnet noe opp, det er brukt mer svart men samtidig mer lys. Flere av butikkfasadene er endret og vegger er byttet ut med glass eller butikkene har fått større åpninger.


NRK: Over 60 prosent vil forby privat oppskyting av fyrverkeri:

Merkes ikke på salget på Sortland

Selv om en spørreundersøkelse gjort av NITO viser at over 60 prosent vil forby privat oppskyting av fyrverkeri, har fyrverkerisalget på Sortland hatt en pangstart i år.

 

Det er satt opp nye og mer moderne lysarmatur. Disse tingene vil trolig også skje på Sortland. Samtidig ønsker man å tilpasse det lokalt.

– Vi vil legge inn elementer fra Sortlands historie, spille litt på historiske bilder. Samtidig vil det bli et mye mer moderne senter enn i dag, sa eiendomssjef Roy Hansen i Scala eiendom til VOL i november.