Spilleglede til tusen i Sortlandshallen

Hele 37 lag har vært i aksjon i Sortlandhallen i helga, der flere spillere har opplevd det store: sin aller første medalje.

Ekte idrettsglede: Til venstre trenerne Oliver Marhaug og Sigur Lauksund Engamo, Lias, Andrine, Eben og Frida.   Foto: Tone M. Sørensen

Gutta i Øksnes Spike fikk vist hva de kan, og koste seg under turneringa. Leander Voie, Daniel Knudsen og Sigurd Jakobsen.  

Sortland

Turneringsleder Odin Engamo beretter om ei turnering der alt har gått på skinner.

– Totalt har det vært 37 lag i aksjon, og de kommer fra Tromsø, Brødtadbotn, Grønnåsen fra Bodø, Øksil, Sortland og Bø, sier han.

Høydepunkt

Spillerne i turneringa går i fra 1. til 7. klasse, og for de aller yngste ble helga den første turneringa noensinne. Turneringa er sesongens første minivolleyballturnering i regi av Sortland volleyballklubb

– Arrangementet har gått som planlagt, og spillere og trenere er fornøyde, det har jeg fått inntrykk av, sier Engamo.

Samtlige lag samlet til premieutdeling i Sortlandshallen.  Foto: Tone M. Sørensen

 

NNM i mars i Tromsø er det store målet for de eldre spillerne, som er 13 år gamle.

– For disse spillerne er NNM er høydepunkt, de spillerne som er i de eldste årsklassene. Vi har hele tiden fokus på at spillerne skal få lov til å utvikle seg på sitt nivå, sier Odin Engamo.

– Fordi det er så artig

Blant de aller yngste er det et spinnvillt firkløver som baser rundt med volleyballene. Eben, Lias, Frida og Andrine synes det er skikkelig artig å delta på turnering, og smiler og ler når de skal fortelle.

– Jeg begynte å spille volleyball fordi jeg liker ikke fotball. Og volleyball er på en måte helt motsatt. Det er kjempeartig, smiler Andrine Holm.

– Ja, vi har det skikkelig gøy. Dette er min aller første turnering, sier Frida Lund.

Og de aller yngste trenes av et nokså ungt trenerteam, bestående av Sigur Lauksund Engamo og Oliver Marhaug.

– Det er veldig trivelig å være trenere for disse, smiler guttene.

Gutta i Øksnes Spike fikk vist hva de kan, og koste seg under turneringa. Leander Voie, Daniel Knudsen og Sigurd Jakobsen.  

Leander, Daniel og Sigrud fra Øksil og Øksil Spike var blant turneringsdeltakerne og forteller at det er artig å få spille i turnering, med motstandere fra hele kretsen.

–  Her er mange gode spillere og lag, og laget har fått vist hva de kan og det som de har øvd på under trening, sier Veronica Gabrielsen.