Sparebank1 Nord Norge kjøper opp Regnskapssentralen:

– Vi er helt sikre på at dette vil være gunstig både for oss og kundene

Sparebank1 Regnskapshuset kjøper Regnskapssentralen på Sortland.

Daglig leder i Regnskapssentralen, som er kjøpt opp av Sparebank1 Nord Norge, Line Karlsen, er godt fornøyd med at hun og de øvrige ansatte i det vesle regnskapsfirmaet får enda mer slagkraft.  Foto: Vidar Eliassen

Sortland

Oppkjøpet innebærer at Sparebank 1 Regnskapshuset Nord-Norge, kjøper Regnskapssentralen. Dermed får seks medarbeidere ny arbeidsgiver, samtidig som 180 bedriftskunder får ny leverandør. Men ellers blir det få merkbare endringer.

– Foreløpig kommer vi til å være lokalisert der vi er, med de samme ansatte, sier daglig leder for Regnskapssentralen, Line Karlsen.

Ifølge Karlsen har oppkjøpet vært på trappene et halvt års tid.

– Ideen kom på banen i fjor høst da tre pensjonerte aksjonærer ønsket å selge seg ut av firmaet. Da var det naturlig å gå den veien, sier Karlsen.

Samling av kompetanse

Hun ser frem til å bli en del av Regnskapshuset.

– Vi er et lite og etablert firma som har vært i denne bransjen i over 30 år. Nå ser vi frem til å bli en del av Regnskapshuset, og av konsernet Sparebank 1 Nord-Norge. Vi er helt sikre på at en samling av kompetanse, og ikke minst strømlinjeformede prosesser vil være gunstig for både kundene våre og for oss, sier Karlsen.

Enklere for kundene

Hun understreker at kundene vil dra nytte av samarbeidet, på flere måter.

– Det blir en enklere løsning får kundene våre, ved alt er samlet under samme paraply, i samme konsernet, sier hun.

Karlsen forteller at utviklinen i bransjen har vært rivende de siste årene. Hun understreker at prosesser som har med digitalisering og automatisering å gjøre, går veldig raskt. At Regnskapssentralen nå kommer inn under Sparebank 1, tror hun vil gjøre den delen enklere.

– Det kommer stadig nye krav, der det blir tøffere å henge med. Det handler derfor om å trygge fagkunnskapen og systemet, noe som blir enklere nå, sier Karlsen og viser til at Sparebank 1 er langt fremme når det gjelder moderne løsninger innen digitalisering og modernisering, sier hun.

Blir mer slagkraftige

Banksjef i Sparebank 1 Vesterålen, Bernt Ola Nilsen, understreker at sammenslåingen handler om å bygge og samle et større kompetansemiljø.

– Vi øker kompetansen på alle områder og blir enda mer slagkraftige ved at vi kommer mer ut i markedet og i enda større grad kan konkurrere mot store aktører, sier han.

Planen, på litt sikt, er at Regnskapssentralen og Sparebank 1 skal inn under samme tak.

– Det er det som er målet ja, men det ligger litt lenger frem i tid, slår Bernt Ola Nilsen fast.

Styrker satsingen i Vesterålen

Konsernsjef i SpareBank1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson, er også strålende fornøyd med samarbeidet.

–  Vesterålen er et svært viktig område for oss. Gjennom dette oppkjøpet styrker vi satsingen vår der, spesielt mot næringslivet, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank1 Nord-Norge i en pressemelding.