Måtte stenge veien inn til Vesterålen på grunn av store snømengder

En rekke biler, inkludert et vogntog, sto fast på Langvassbuktsida ved Sigerfjordtunnelen tirsdag formiddag. Det førte til at strekningen Sigerfjord-Langvassbukt ble stengt i flere timer.
Sortland

– Det var mange biler i snømengdene. Vi måtte bare rydde unna og få det såpass åpent slik at kjøretøyene kunne komme seg frem. Det er årsaken til at vi måtte stenge i noen timer, sier Magne Berg i Statens vegvesen.

I tillegg til et vogntog, var det flere biler som sto fast i snøen på Langvassbuktsida. Ifølge Berg var det flere brøytebiler, hjullastere og traktorer som bidro i brøytearbeidet. 

– Mange aktører bidro, noe som var nødvendig. Etter hvert kunne vi slippe forbi en og annen bil, men utfordringen var at det hele tiden snødde mer slik at arbeidet ble litt fånyttes en periode, sier han.

Rundt klokken 12, ble veien åpnet igjen. Berg beklager at innfartsåren til Vesterålen ble stengt såpass lenge som den ble.

– Det er spesielt å stenge hovedveien inn til Vesterålen, men når man først blir sittende fast og ikke kommer forbi, blir det vanskelig, sier han.