Vesterålskraft har satt inn beredskap under stormen:

– Folk må forberede seg på mulig strømbrudd

Vesterålskraft har satt inn ekstra beredskap under den kommende stormen i helgen. Halvard Pettersen, administrerende direktør i selskapet sier at folk må forberede seg i tilfelle det vil oppstå strømbrudd.

Administrerende direktør I Vesterålskraft, Halvard Pettersen, sier at de er forberedt når uværet slår inn.  Foto: Arkivfoto

Sortland

– De som bor i Bø, Øksnes og Sortland må forberede seg på et mulig strømbrudd. De bør ha nok ved inne, ha lys, både i form av stearinlys og lommelykter, i tilfelle de mister strømmen, sier han til VOL fredag kveld.


Stolpe i Bergvika ble brukket av fallvind:

Mistet strømmen i Hadsel

Flere av abonnentene til Trollfjord Kraft har mistet strømmen på Hadseløya og deler av Langøya. Årsaken er fallvind som brakk en stolpe i Bergvika.

 

Har forberedt seg godt

Fredag hadde de ansatte og administrasjonen ved Vesterålskraft beredskapsmøte. Pettersen sier at de er så godt forberedt som mulig, og at de tiltakene de nå gjør er nokså enkle.

– Vi har flere på vakt enn vi har ellers, og har mest mulig mannskap tilgengelig dersom det skulle bli behov for det. Vi har tanket opp, utstyret klart og har vært i kontakt med de beredskapsbedriftene vi samarbeider med, sier han.


Flybussen innstiller flere avganger

Som følge av stormen som er i vente, innstilles flere av flybussens avganger lørdag.

 

Hektisk døgn bak seg

Den administrerende direktøren sier at de har et nokså hektisk døgn bak seg.

– Det har vært en rekke feil flere plasser i nettet det siste døgnet. Nå skal det bli betydelig mer vær og vind, men så langt er vi klar, sier han.

Ifølge Pettersen ble de ikke kontaktet mer enn de forventet under uværet torsdag.

– Vi har forståelse for at folk ringer inn og gir beskjed når noe ikke fungerer, sier han.


 

Følg med i sosiale medier

Skulle det oppstå problemer på nettet nå i helgen, har Vesterålskraft flere måter å kommunisere med sine kunder på.

– Vi sender SMS direkte til kundene våre, men kommuniserer også via sosiale medier. Derfor vil jeg oppfordre folk til å følge med i sosiale medier, sier Pettersen.


Statens Vegvesen advarer: – Veier kan bli stengt på kort varsel

– Sør-Troms, Ofoten, Vesterålen og Lofoten. Det er betydelig skredfare, sterk vind og store nedbørsmengder i hele regionen, og det gir utfordrende kjøreforhold også i helga.

 

Skulle det oppstå situasjoner som krever mer mannskap, henter de inn alle som er tilgjengelig.

– Samtidig, hvis vi er heldig, kan det jo hende at vi ”står han av”, sier han.