Prisutdeling i Vesterålen Turlag:

– Dette var helt overraskende

Under årsmøtemiddagen til Vesterålen Turlag fredag kveld, ble det delt ut flere priser til personer som har gjort en stor innsats for turlaget. Berit Hansen ble tildelt prisen for æresmedlemmer, noe hun ikke hadde forventet.

Fra venstre: Bengt Stian Nilsen (Møysalprisen), Ragna Renna (Møysalprisen), Karl Erik Birkeland (Peis på-prisen), Berit Hansen (æresmedlem og Møysalprisen) og Trond Løkke (stor klapp på skuldra).   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Sortland

– Dette var helt overraskende. Det er veldig gøy og stas å få en slik pris, sa hun.

Hansen fikk, ifølge leder i turlaget, Trond Løkke, prisen av flere årsaker.

– Dette energiske mennesket ble en del av turlaget i 2010, og ble en viktig bidragsyter til Guvåghytta. I 2013 ble hun med i turlagets styre, og i 2018 bidro hun stort i Bø under «Monsen på tur», sa han.

Disse prisene ble først utdelt for fem år siden da Vesterålen Turlag var 25 år.

– Nærmest selvutvikling

I tillegg til prisen for æresmedlemmer, ble «Peis på-prisen» delt ut.

– De to som får denne har bidratt stort til arbeidet i Lomtjønnåsen friluftspark. De var også sentrale for å få turlagsstua realisert, og har lagt ned et betydelig frivillig bidrag der, sa Løkke.

De to han snakket om var Karl Erik Birkeland og kona Sunniva. Sunniva var ikke tilstede, og dermed tok Karl Erik mot prisen.

– Dette var artig. Det å drive med dugnadsarbeid er nærmest selvutvikling, sa han.

Til slutt ble møysalprisen delt ut. Denne ble delt ut på bakgrunn av arbeidet som ble gjort under «Monsen på tur» i fjor sommer, der ble det lagt ned over 4.000 dugnadstimer. De som fikk denne prisen var Berit Hansen, Bent Stian Nilsen og Ragna Renna.

En «klapp på skuldra»

Til tross for at Løkke da var ferdig å dele ut priser, var ikke utdelingen helt ferdig.

– Vi har en pris til som skal deles ut. Det er kanskje ikke en pris, men en klapp på skuldra, og den går til Trond, sa Berit Hansen.

Turlagsleder Løkke ble tydelig veldig glad og overrasket.

– Noe tilbakemelding må man få, hvis ikke blir det meningsløst å holde på med frivillighet. Man skal jo hedre takknemlighet og håpe på at folk vil være med videre, sa Løkke til VOL etter han hadde fått «klappen på skuldra».