Sju prosent flere overnattinger i Nordland i januar:

Overnattingene ved Sortland Hotell vokser i takt med resten av landet

Januar ble en bra start på året for overnattingsbedrifter i Nordland, med en vekst på sju prosent. Ved Sortland Hotell merket de omtrent den samme veksten som ellers i landet, på to prosent, i årets første måned.

2019 startet med en landsgjennomsnittlig økning på antall overnattinger for Sortland Hotell.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Sortland

– I likhet med i fjor opplevde vi en liten økning som var omtrent som landsgjennomsnittet, sier hotelleier Harald Mical Jakobsen til VOL.

Nordland med størst vekst

Hotellosjiomsetningen i Nord-Norge økte i januar med ni prosent sammenlignet med samme måned i 2018. I Nordland var økningen på tre prosent, ti prosent i Troms og hele 19 prosent i Finnmark. På den totale overnattingen i de tre nordligste fylkene, var det Nordland som hadde størst vekst med sju prosent. Troms økte med én prosent, mens Finnmark økte med seks prosent.

Dette viser tall fra Reiseliv i Nord.

Daglig leder og eier av Sortland Hotell, Harald Mical Jakobsen.  Foto: Arkivfoto/Espen Mowinckel Pettersson

 

Jakobsen har ikke tro på at de kommer til å ha den helt store økningen i hotellgjester frem mot sommeren.

– Jeg tror det vil bli en jevn, grei og minimal økning de neste månedene, sier han.

Størst økning i utenlandske overnattinger

Også i antall totale utenlandske overnattinger i Nordland var det en fin økning i januar på seks prosent. Også her var veksten størst i Nordland, med en prosentøkning på 19, mens det i Troms og Finnmark økte med fire prosent.

Jakobsen sier til VOL at de har hatt noen vinterturister overnattende i januar.

– Generelt er det norske kunder som øker mest på hotellmarkedet, men vi har hatt noen utenlandske også. Selv om vi har litt vinterturisme er det flest yrkesreisende som overnatter hos oss, sier han.