Gard Steiro ble kåret til årets redaktør i Oslo og Akershus

Tirsdag kveld mottok Gard Steiro prisen som årets redaktør foran sine kolleger i redaktørforeningen i Oslo og Akershus.

Gard Steiro har fått mye skryt for innsatsen, og ikke minst grepene han har gjort, de årene han har vært i VG, først som nyhetsredaktør og deretter ansvarlig redaktør. 

Sortland

Dette skriver Medier24.

Steiro er født og oppvokst i Bergen, men har en sterk tilknytning til Sortland. Han sattet kursen hit som åttendeklassing for å bo hos sin far, Gunnar Steiro, og ble værende til han var ferdig med videregående.

 I juryens begrunnelse for at Steiro ble tildelt prisen som årets redaktør i Oslo og Akershus, heter det blant annet:

«Årets redaktør tok over en publikasjon som det gikk riktig så godt med. Det var flere tiår siden den hadde strevd i skyggen av sin argeste konkurrent, og blitt sett på som både gemen og reaksjonær. Årets prisvinner måtte ikke redde et synkende skip, men gjøre noe mye vanskeligere: Holde kursen og helst øke farten i farvann som blir stadig mer urolig. «Vi er fortsatt bare på vei inn i den dypeste mediekrisen», uttalte årets redaktør i fjor. Mange redaktører vet det er sant»

Til Medier24 sier 43-åringen at han setter stor pris på prisen, men at han ikke ønsker å ta æren for den alene.

– Det er veldig hyggelig å få annerkjennelse, men denne prisen er også en annerkjennelse av redaksjonen. Dette er like mye VG-redaksjonens sin pris som det er min, slår Gard Steiro fast.


Gard Steiro på liste over Medie-Norges mektigste

Men må seg «slått» av Sophie Elise med 28 plasser.

 

Halvparten av «Årets redaktør»-kandidatene fra Vesterålen

Både Gard Lehne Borch Michalsen og Gard Steiro er nominert til prisen «Årets redaktør» av Redaktørforeningen i Oslo.Klar for større oppgaver

Gard Steiro blir regnet som en Norges mest kompetente medieledere og får applaus hvor en han går. Han er likevel svært ydmyk når han senere i høst tiltrer som nyhetsredaktør i VG.