Jentefotballens dag samlet ti lag:

Mestring, latter og inspirasjon i Blåbyhallen

Med lag fra hele Vesterålen samlet, hadde jentene en stor dag på kunstgresset. Som instruktører hadde jentespillerne fra regionen ti spillere fra Medkilas damelag.
Sortland

– Dette er en dag for å inspirere og kanskje bidra til å tenne litt gnist hos jentespillere, sier hovedtrener for Medkilas damelag, Margunn Haugenes som hadde med seg ti spillere fra laget.

Satsingen Medkila girlpower og jentefotballens dag, sørget for at det var stor stemning i hallen. Totalt ti lag fra Vesterålen deltok tirsdag: Andenes, Andøygutten, Stålbrott, Morild, Melbu, Sortland, Stokmarknes, Holmgang, Bø, og FK Varg.

Samme tilbud som gutter

– Siden det er vinterferie denne uka var det ti spillere som hadde anledning til å være med og stille opp i dag. Vi har prosjektet Medkila girlpower som vi reiser rundt med, og der vi har lyst til å bidra også litt utenfor der vi kommer fra, for å gi litt inspirasjon til jentespillere, sier Haugenes.

Medkilas hovedtrener, Margunn Haugenes.  Foto: Tone M. Sørensen

 

I løpet av dagen ble først gjort ei felles oppvarming, før jentespillerne som er i alderen fra fem-seks år og oppover fikk testet seg i en rekke ulike øvelser.

– Vi synes det er ei viktig satsing, at vi har en dag der det settes fokus på jentefotball. Og ikke minst at jentene skal få det samme tilbudet som gutter har hatt, sier hun.

Lek-inspirerte øvelser

– Mange av de øvelsene vi har gjort er litt lek-inspirerte, samtidig som de inneholder mye skjult læring. Jeg tror flere trenere i løpet av dagen kan ha plukket opp tips til fine øvelser å gjøre. Vi har egentlig vært gjennom alle elementer som fotballspillet inneholder, alt fra en til en situasjoner, skudd, heading og dribling, sier Margunn Haugenes.

Og jentespillerne, de storkoste seg på kunstgresset.

– Vi har det skikkelig gøy, sier Marie, og forteller om alt fra ball-leken ufo der man skal forsøke å treffe ballen med ei kjegle, til fotballspill.

– Jeg er med å dag fordi jeg er så glad i å spille fotball. Det er mye artigere enn å være ute på ski, slår Marie fast.