Johan Borgos holder en rekke foredrag om Sortlands historie

Historiker Johan Borgos har gjennom flere tiår levert markante bidrag til Sortlands historieskriving. I år fyller Johan Borgos 80 år. I den anledning marker Sortland Museum dette med flere foredrag om Sortlands historie.
Sortland

– Johan Borgos har betydd enormt mye, ikke bare for historieskrivinga i Sortland, men i hele i Vesterålen. I tillegg til å ha skrevet bygdebøkene for Sortland, Øksnes og Andøy, har han levert uvurderlige bidrag når det gjelder å løfte fram den samiske historien i Vesterålen, sier Ane Høyem, enhetsleder ved Sortland Museum i en pressemelding.

Holder foredrag om Skogsøya

Skogsøya var tidligere selve senteret i Øksnes kommune. Lokalhistoriker Johan Borgos skal fortelle historia i et foredrag i Kultrfabrikken.

 

Det første av i alt fem foredrag i Borgos-jubileet finner sted førstkommende onsdag, i KulturUka. Foredragene følger bindene i «Sortland bygdebok – gård og slekt». Borgos-jubileet starter dermed med sørbygda i Sortland, og gårdene Lille Rise - til Steiro.

–  Dette er en unik mulighet for Sortlands befolkning til å komme og høre historien om sin slekt og sin gård. Johan Borgos er en fantastisk formidler, og jeg håper så mange som mulig benytter seg av muligheten denne foredragsserien representerer, sier Høyem.

Det neste foredraget i serien finner sted 9. april, og handler blant annet om Sortland sentrum.


Interessert i slektsgranskning? Her får du ekspertens beste tips!

Historiker og lærer Johan Borgos (77) skrev bygdebøker i nesten 30 år før han ga seg i 2012.