Sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo (AP) svarer på kritikk:

Mener Høyre er ute og «shopper» saker

Tirsdag uttalte Høyres ordførerkandidat i Sortland, Marthe Hov Jacobsen, at partiet ønsket å få på plass en kvalitetsplan for barnehage. Ordfører Tove Mette Bjørkmo (AP) mener dette er et forsøk fra Høyre på å få eierskap til saker før høstens kommunevalg.

Ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo (AP), mener høyres Marthe Hov Jacobsen sparker inn dører som allerede er åpne.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Sortland

– Kommunestyret i Sortland har vedtatt en planstrategi der det skal utarbeides en kommunedelplan for kvalitet i barnehage, med oppstart høsten 2019. Jeg mener at Marthe Hov Jacobsen sparker inn allerede åpne dører, sier Bjørkmo.


Marthe Hov Jacobsen, Sortland Høyre:

Mener Ellingsen bommer med kritikk mot planer om etablering av privat barnehage

Høyres ordførerkandidat, Marthe Hov Jacobsen, mener det er bra at Rødts Christoffer Ellingsen spør om Hoppensprett barnehage i Formannskapet, men mener spørsmålet har til hensikt å legge ballen død før politisk behandling.

 

I 2015 ble det vedtatt at det skulle utarbeides en plan for kvalitet i skolen, og nå skal det utarbeides en slik plan for barnehagene også. Disse planstrategiene skal, ifølge ordføreren, sees i sammenheng med skolestrukturen.

– Dette er ikke en høyresak, men en sak som både posisjonen og opposisjonen, deriblant Marthe Hov Jacobsen, har vært med på å vedta. Derfor ser jeg på utspillet fra henne som et forsøk fra Høyre på å «shoppe» saker, sier Bjørkmo.


Vil jobbe for å få en kommunal sentrumsbarnehage i Sortland

– Vi mener det er helt feil å legge til rette for en barnehage som skal ta ut profitt, sier sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo og Ronald Steen, leder for driftsutvalget i Sortland kommune.