Vesterålskraft Cup i Blåbyhallen:

– Vi slo Sortland. Det er skikkelig kult!

Med påmeldingsrekord og 71 påmeldte lag, var det mye liv og røre i Blåbyhallen lørdag formiddag. Det var full fart da Alsvåg IL sitt yngste lag spilte mot Sortland IL, og entusiasmen var stor da førstnevnte gikk seirende av banen.

Fem av syv spillere på Alsvåg IL sitt yngste lag, jubler over seier mot Sortland IL. Fra venstre: Roger (8), Isak (snart 7 år), Martin (7), Nora (8) og Johannes (nesten 7 år).   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Sortland

– Vi slo Sortland! Det er skikkelig kult. Vi vant 6-5, utbryter Johannes (nesten 7 år).

Lagkameratene var skjønt enige om at det var stort å slå Sortland.

– De trener veldig mye, sier Nora (8) år, før Johannes skyter inn:

– Ja, også skyter de veldig hardt!

Intensiteten inne i vantet var stor da Alsvåg IL møtte Sortland lørdag formiddag.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

Så langt hadde laget vunnet tre av fire kamper, og hadde store ambisjoner om å også vinne den siste kampen for i dag. Selv om barna helt klart synes det er morsomt å spille fotball, tærer det også på kreftene.

– Det er tungt å springe så mye, sier Nora.

– Blir rørt og veldig stolt

Fotballfar fra Alsvåg, Raymond Lind, synes det er veldig morsomt med en slik turnering.

– Det er bare å se hvor mye barna koser seg. De gir alt, men det er selvfølgelig litt nervepirrende også, sier han.

Raymond Lind og Amanda Lind (10) fra Alsvåg fulgte ivrig med på kampen mellom Alsvåg IL og Sortland IL.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

Selv om Alsvåg IL så langt har vunnet alt, mener Lind det er gleden med å delta som driver barna.

– Som foreldre blir man litt rørt og veldig stolt, for de står virkelig på, sier Lind.

1.000 besøkende

Som navnet Vesterålskraft Cup lyder, er turneringen arrangert blant annet av Vesterålskraft. Her deltar barn fra 5 til 16 år lørdag og søndag.

Magnus Hjelle, markedsansvarlig i selskapet, sier at de så langt er veldig fornøyd.

– Vi har 71 påmeldte lag, som er rundt 300 barn. Da vi tidligere år har hatt rundt 50 påmeldte lag, er dette en klar påmeldingsrekord, slår han fast.

Med 71 påmeldte lag på til sammen rundt 300 barn, estimerte styreleder i Sortland IL, Mats Aas, at det var rundt 1.000 besøkende i Blåbyhallen lørdag.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

Også Mats Aas, styreleder i Sortland IL er storfornøyd.

– Det har vært et vellykket arrangement til nå med veldig mange påmeldte lag. Folk har kommet fra både Narvik, Harstad og Lofoten, sier han.

Aas anslår at det er rundt 1.000 stykker i Blåbyhallen lørdag.

Vant for de aller yngste

Da Norges fotballforbund i år satser på noe nytt, spill innenfor vanter for de minste, har cupen åpnet for at også de barna som skal starte på skolen i år kan delta.

På bakgrunn av Norges Fotballforbund sin nye satsing med spill for de minste inne i vant, har Vesterålskraft og Sparebank 1 Nord-Norge Sortland gitt vant til Sortland IL. Fra venstre: Stig Abelsen, daglig leder i Vesterålskraft Strøm, Magnus Hjelle, markedsansvarlig i Vesterålskraft, Mats Aas, styreleder i Sortland IL, Maiken Andreassen og Dag Inge Lund fra Sparebanken 1 Nord-Norge Sortland.   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

I den forbindelse har Sparebank 1 Nord-Norge Sortland og Vesterålskraft spleiset på et slikt vant til Sortland IL.

– Her spiller de aller yngste, og vantene bidrar til at ballen hele tiden er i spill, sier Hjelle.

Når barna spiller turnering i vant, har hvert lag tre spillere på banen til enhver tid. Innbytter skjer underveis og skulle ett lag lede mye over det andre, får laget som ligger under en ekstra mann på banen.

Ifølge Hjelle er formålet at andre lag i regionen som ønsker å arrangere turneringer for de aller minste, kan låne dette vantet, som står i Blåbyhallen.