GB Blues Express er Spellemann-favoritt

Bookmakerne holder GB Blues Express som Spellemann-favoritt i forkant av den lørdagens direktesendte prisutdeling.
Sortland

– Geir Bertheussen Blues Express fremstår som en klar favoritt innenfor sin sjanger. Geir «Milkman»  er anerkjent som en skikkelig blueslegende nasjonalt, og albumet «Southside» er en variert og solid utgivelse. Til sammen treffer dette blink hos oss. Vi tror GB Blues Express vinner bluesklassen under Spellemansprisen 2018 , og det speiles gjennom vår oddssetting på 2,75, sier analytiker Fredrik Fodnes i spillselskapet ComeOn! i ei pressemelding.

I GB Blues Express er det ikke mindre enn to vesterålinger, bassist Trond Hansen er opprinnelig fra Sortland, mens Kåre Amundsen fra Andøya spiller trommer.


To vesterålinger nominert til Spellemann

Trond Hansen fra Sortland og Kåre Amundsen fra Andøya er begge nominert til Spellemann i klassen blues med sitt band GB Blues Express.

 

Outsider Sandvik

Nærmest konkurrent til GB Blues Express, er Jørgen Sandvik. 43-åringen, som er bosatt på Stord, er regnet som en skikkelig utfordrer med vinnerodds på 3.00.


– Sandvik har en flott stemme og har tidligere vunnet Spellemannsprisen to ganger i samarbeid med henholdsvis Real Ones og Sigrid Moldestad. I år er Jørgen outsider, og han har en real sjansen til vinne på egenhånd, mener analytiker Fodnes.

Temperaturen på grasrota

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt sett en god pekepinn på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter.


– Dagen etter Spellemannspris-utdelinga sitter vi på flyet til Azorene

– Å bli nominert til Spellemannspris er toppen av kransekaka, sier Trond Hansen fra Sortland. I bandet GB Blues Express er også andværingen Kåre Amundsen med.

 

ComeOn! setter fortløpende odds på hvilke nominerte artister som ligger best an til å vinne Spellemann 2018, og akkurat nå er GB Blues Express favoritt til å gå til topps i klassen blues med en vinnerodds på 2,75.

Spellemannsprisen 2018 sendes direkte på NRK1 klokka 19.50