Sortland SV: Går for minst tre representanter i kommunestyret

Sortland Sosialistiske Venstreparti har nå komplementert sin liste foran høstens kommunevalg. De har ambisjoner om minst tre plasser i kommunestyret i kommende periode.

Leder Jørun Drevland med to ferske på listen til SV Sortland i Hovard Wøhni og Hasiba Alsayed.   Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Sortland

Fra før av er det klart at Christian Torset topper listen, med Ina-Beathe Jensen og Oddmund Enoksen på de to neste plassene.


Sortland SVs ti på topp

Lista er som følger:

1: Christian Torset (1970)

2: Ina-Beathe Jensen (1980)

3: Oddmund Enoksen (1954)

4: Lise Reinsnes (1992)

5: Øistein Qvigstad Nilssen (1965)

6: Ida Sørensen Stranda (1985)

7: Hovard Wøhni (1973)

8: Hasiba Alsayed (1980)

9: Arnfinn Paus (1951)

10: Jørun Drevland (1944)

Lista inneholder i tillegg 17 ytterligere navn.


Leder Jørun Drevland er klar på hva som er det store målet:

– Vi har doblet medlemsmassen siden sist valg. Vi har ei solid liste, gode kandidater høyt oppe på listene. Jeg mener vi bør ha ambisjoner om i alle fall tre inne i kommunestyret i neste periode.

Partiet har i dag kun én inne, i Oddmund Enoksen. Får de tre vil det gjøre at førstekandidat Christian Torset og andrekandidat Ina-Beathe Jensen blir med tredjekandidat Enoksen i kommunestyret den neste perioden.

Nye fjes

Nå er det også kommet inn ferskt blod på listene, deriblant Hovard Wøhni fra Finnmark og Hasiba Alsayed, opprinnelig fra Syria.

– Jeg ville engasjere meg og begynte å lese programmene til partiene. SV var det partiet som passet best overens med mine overbevisninger, sier Alsayed og får støtte fra Wøhini.

– Jeg gjorde det samme i 2004 da jeg skulle finne meg et parti. SV var og er det partiet som passer det jeg tror på, sier han.

Finnmarkingen har en fortid fra fylkesnivå i SV i Finnmark, men har sittet på sidelinjen siden han kom til Sortland for 3,5 år siden.

– Nå er jeg klar til å engasjere meg igjen.

Wøhni står på en 7. plass på lista, mens Alsayed står like bak på en 8. plass.

Fornøyd

Leder i Sortland, Jørun Drevland er godt fornøyd med lista:

– Jeg syns vi har fått satt sammen ei veldig god liste med god variasjon i alder og kjønn.

Drevland er selv på en 10.plass på lista.

– Det er jo gøy å være på lista, 40 år etter jeg sto på lista som førstekandidat, sier veteranen.

Programmet kommer

Programmet for partiet er ikke helt klart.

– Vi er godt igang med arbeidet, men vi vil vente med å gjøre det ferdig. Vi ønsker å vente til skolestruktursaken i Sortland er ferdig utredet. Først da føler vi at vi har et godt grunnlag å gå ut fra, sier Drevland.