Politiet har frigitt navnet på mannen som omkom i fjellulykken

Det var UNN-overlege Eivind Smeland (52), som tirsdag omkom på Sultinden i Lyngen.

Eivind Smeland (innfelt) omkom i fjellulykken på Sultinden i Lyngen tirsdag. OMKOM: Eivind Smeland (innfelt) omkom i fjellulykken på Sultinden i Lyngen tirsdag.  

Sortland

Det informerer politiet om i en pressemelding onsdag i samråd med Smelands pårørende. Smeland var oppvokst på Sortland og var sønn av presten Kåre Smeland.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.53 tirsdag, og rundt en time senere ble mannen funnet ved hjelp av sende- og mottakerutstyr i snøskredet av personellet fra ambulansehelikopteret. Smeland ble erklært død på stedet.

Smeland ble erklært død på stedet.

Han var en del av et turfølge på fire personer, de tre andre ble vitner til ulykken. Det var turfølget som varslet politiet. De øvrige i reisefølget tok seg ned fra fjellet selv, der ble de møtt av lokalt politi og tatt hånd om av Lyngen kommunes kriseteam.

Eivind Smeland jobbet som overlege på kreftavdelinga ved UNN, og var i tillegg en erfaren fjellvandrer. I 2012 skal han ha fullført drømmen sin om å bestige samtlige 145 topper i Lyngsalpene ifølge Friflyt.


I 2013 ga han ut boka «The Lyngen Alps» sammen med Sjur Nesheim. Boka er en gjennomgang av klatring og ski i Lyngsalpene. Forfatterne fikk pengestøtte for å skrive boken fra både Storfjord og Lyngen kommune.